VadeVi
Els festivals de vi i cultura de Raimat i La Rioja s’associen

Els fundadors del Raimat Arts Festival, i La Rioja Festival, Elena de Carandini Raventós i Pablo Sáinz-Villegas, han celebrat aquesta setmana una trobada al Castell de Raymat per iniciar col·laboracions conjuntes en l’organització i promoció de tots dos festivals d’impacte amb visió regenerativa en el territori que van néixer el 2022 i que tindran una segona edició en el 2023.

De Carandini, propietària del Castell de Raymat, és la promotora d’aquest festival a benefici de la Fundació Comunitària Raimat Lleida, destinada a projectes que contribueixin a pal·liar la crisi que viu el sector agrari oferint formació de tractoristes. El guitarrista Pablo Sáinz-Villegas, que va actuar a la primera edició del Raimat Arts Festival i aquest divendres ho ha fet a l’Auditori Municipal Enric Granados, és també el director artístic de La Rioja Festival, projecte a benefici de l’Associació El Legado de la Música sense Fronteres, que Sainz-Villegas recolza des del 2012 i que dona sostenibilitat a un projecte educatiu- musical a la regió. Es dona la circumstància que les dues manifestacions neixen inspirant-se en altres festivals com els californians i veïns Napa Valley Festival o Sonoma Harvest Music Festival que se celebren als mesos de juliol i octubre, respectivament.

Pablo comenta que el lema d’aquesta segona edició de La Rioja Festival és “Camí“. “Perquè el festival convida el visitant a fer-se pelegrí de la nostra terra, descobrint la història mil·lenària del seu Camí de Sant Jaume, l’origen de la llengua castellana a San Millán de la Cogolla, la seva poeta Gonzalo de Berceo, les seves fagedes i boscos, sendes romanes i rutes de natura…”, explica el director artístic. Tot amb un programa de concerts i experiències repartits per tota la regió de la mà dels millors artistes del panorama internacional.

A l’octubre, segona edició a Raimat

Per la seva banda, De Carandini comenta que l’octubre de 2023 se celebrarà una segona edició de Raimat Festival amb format de divendres a diumenge consolidant el concert de la trobada i ampliant el programa gastronòmic. “Raimat Arts Festiva seran així tres dies de música, gastronomia, vi i art en una extraordinària celebració del paisatge, les persones, el propòsit, el legat i la passió”, diu Elena.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa