El programa que presenta Marc Ribas, Joc de Cartes’ ha visitat diverses vinyes i cellers del Penedès en una edició que buscava el millor restaurant en una cava.
Hi competien quatre espais. Les Vinyes de Lilith, espai que condueix Marta Vallès a Castellet i la Gornal amb una oferta de cuina lliure i gluten free. La Manela d’Artcava, amb una filosofia de street food en un entorn de vinyes i defensada pel seu impulsor Eric Anguita.
El xef Sergi de Meià va cuinar i servir juntament amb la propietària de Can Marlès, Lucía Pombo, el menú del restaurant que funciona en aquest celler del Baix Penedès; i, per últim, Toni de la Rosa va servir brasa i productes fets a la mítica ‘Barbequíu‘ que tenen instal·lada a l’exterior del seu celler de Gelida.

Els guanyadors, Can Marlès
La competició va ser renyida, sobretot un cop vista la classificació final, on per només una dècima es proclamava campió el restaurant de Can Marlès, “un projecte compromès amb el producte de proximitat, l’slow food i el km 0″, com es destacava des del programa.
Meià va agafar satisfet de mans del presentador el xec per valor de 5.000 euros que els coronava com a millor restaurant en una cava, seguit per la Barbequíu de Torelló (“un espai aparentment senzill on es pot trobar de tot i menjar prop de les vinyes, i fins i tot ballar”, apuntaven des del programa), La Manela d’Artcava (“una altra dimensió que combina bombolles, territori i menjar ràpid”) i les Vinyes de Lilith, que acabar el programa com a última classificada. Per cert, que el plat estrella de l’edició fou per l’entrepà de pulled gall del Penedès amb col llombarda’ que forma part de la carta d’Artcava.

