El fins ara director general de l’INCAVI, Salvador Puig, no renovarà al capdavant de l’Institut Català de la Vinya i el Vi en la legislatura que tot just ara comença, segons ha pogut saber Vadevi. A partir d’ara, la direcció d’aquesta entitat, que continua penjant del Departament d’Agricultura -ara oficialment d’Acció Climàtica, Alimentació i agenda Rural, recaurà en Alba Balcells, fins ara Cap de l’Oficina de Relacions Institucionals i amb el Parlament a la Generalitat de Catalunya. 

Puig (Igualada, 1954) va ser nomenat al 2016 pel departament que llavors dirigia la consellera Meritxell Serret, i que substituiria més endavant Teresa Jordà, quan la primera va haver d’exiliar-se a Bèlgica. En el seu moment, Puig substituïa el llavors director general, Jordi Bort.

Enginyer Tècnic Agrícola, va iniciar la seva carrera professional com a tècnic comercial a la Cooperativa Agropecuària de Guissona. A partir de l’any 1982 va formar part del gabinet tècnic del Departament d’Agricultura. Després durant 12 anys (1991-2003) va ser director Gerent d’Unió de Pagesos de Catalunya. Va ser durant dos anys director general de Producció, Innovació i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura i l’any 2006 va passar a ser President executiu del Consorci de la Fertilització Agrària de Catalunya (ESFER) fina a l’any 2011. Des del juliol fins que va entrar de director havia exercit de tècnic de la secció de Viticultura i Producció Experimental de l’INCAVI.

La seva vinculació amb el sector vitivinícola sempre ha estat molt estreta. En l’etapa com a director general del Departament d’Agricultura va representar la Generalitat de Catalunya en el Consell Regulador de la DO Cava, va formar part del Consell de l’INCAVI i va contribuir a la posada en marxa el Registre Vitivinícola de Catalunya. És membre de la secció de Viticultura i Enologia de la Institució Catalana d’Estudis Agraris (IEC). Finalment en l’etapa com a tècnic a l’INCAVI havia participat en diferents projectes de recerca, participació en diferents jornades tècniques en l’àmbit de la viticultura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa