VadeVi
Sherpa Capital compra el celler Crego e Monaguillo

Fa uns mesos el fons de capital privat Sherpa Capital esdevenia un actor més del sector vitivinícola català quan va anunciar la compra de Reserva de la Tierra, celler investigat pel frau en l’etiquetatge de vins que sortien al mercat amb suposades etiquetes d’origen catalanes falses. I tot plegat, mentre Reserva ha anat virant cap a Terra Cellars i en reestructuren el projecte amb seu a les Borges del Camp, el fons madrileny ha anunciat l’adquisició d’un nou celler per continuar la seva estratègia d’ampliar presència en el sector vitivinícola espanyol.

En aquest cas, es tracta de Crego e Monagillo, un celler gallec ubicat a Ourense que produeix vins sota la denominació d’origen Monterrei. Al llarg de les seves més de dues dècades d’història ha produït vins sobretot amb les varietats godello i mencía.

Terra Cellars: “producte òptim a preus competitius”

Aquesta nova operació s’emmarca dins l’estratègia de Sherpa, diuen fons del celler, “d’impulsar, consolidar i professionalitzar el sector del vi espanyol”, tot creant una plataforma de negoci que permeti “aprofitar les oportunitats de negoci que ofereix actualment un mercat en expansió”, diuen, i “molt atomitzat“.

La mateixa nota emesa pel fons apunta que la gallega se suma a la catalana, que és, diran, “més especialitzada en el segment dels grans retailers d’alimentació i des d’on busquen un producte òptim a preus competitius“. En el cas de Crego e Monagillo, subratllen, es produeixen vins “d’elevada qualitat, més orientats al consum dins el sector Horeca“. “Els vins del celler gallec són líders en el segment de vins Atlàntics, que està experimentant un fort creixement de la demanda en els darrers anys a causa de la seva frescor i versatilitat”, apunten.

“El sector del vi té gran potencial”

Fernando Llano, Operating Partner de Sherpa Capital comparteix que “se senten molt satisfets” per l’acord de compra d’aquest celler “referent” de reconegut prestigi. A més a més, apunta que Ernesto Rodríguez, el fundador del projecte, seguirà com a màxim executiu de la companyia, decisió que Llano entén “de vital importància”.

“Aquesta compra és un nou i important pas en el nostre projecte dins el sector del vi”, afegeix l’Operating Partner de Sherpa. “És un projecte pioner que vam iniciar amb la compra de Terra Cellars i amb el qual seguim buscant noves oportunitats”, afegirà. “Creiem que el potencial que ofereix actualment el sector del vi espanyol, tant en àmbit nacional com internacional, és molt significatiu”, apunta, i en destaca també el fet que cada any incrementin les exportacions al món. “És per això que Sherpa i l’equip directiu treballarem plegats en aspectes com la qualitat del producte, la percepció de la marca, la gestió financera o la sostenibilitat per a captar aquest potencial”, conclou Llano.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa