VadeVi
La Terra Alta posa el vi al clàssic Barça-Madrid

Dia de clàssic. Aquest dimecres 5 d’abril a partir de les 21:00 h del vespre hi haurà nou enfrontament entre els dos grans rivals de la lliga de futbol. Barça i Madrid es veuen de nou les cares en la tornada de les semifinals de la Copa del Rei, amb avantatge, de moment, per l’equip culé que es va endur un 1-0 en el partit d’anada.

Esport i rivalitat a part, al partit també hi haurà presència destacada del vi, que no es perd ni una d’aquestes convocatòries. De fet, a la llotja presidencial del Camp Nou hi haurà de nou una selecció de productes d’arrel catalana, donant seguiment al projecte que va presentar i guanyar l’empresa Xerta Càtering en el qual el producte local tenia una important presència i dominància.

Actual generació al capdavant del celler Josep Vicens | Foto: I.S

Garnatxes i carinyenes de la Terra Alta

Avui, tornant als vins, els productes que se serviran a la llotja arriben directament des de la Terra Alta. El celler Josep Vicens servirà els seus vins d’homenatge a la Iaia Cinta i el Iaio Sisco, compartint no només la història dels seus avantpassats sinó també donant a conèixer un territori històricament lligat a la vitivinicultura i unes varietats típiques i tradicionals del territori com són la garnatxa blanca, garnatxa negra, macabeu i carinyena.

El Celler Josep Vicens és un projecte familiar amb seu a Gandesa que des de l’any 2001 embotella els vins de collita pròpia i els posa al mercat sota les gammes Vinyes del Grau (blanc, rosat i negre), Mon Iaio Sisco i Ma Iaia Cinta Origen i Homenatge, i els monovarietals especials Lo Divuit Graus (garnatxa), Lo Natural de Vicens (macabeu) i Lo Syrah del Grau (sirà). Precisament sobre aquesta última referència, els Vicens van ser pioners en la plantació i vinificació del sirà a la comarca de la Terra Alta. També elaboren vermut i aposten per nous formats com els Xeic que es presenten en bag in box.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa