VadeVi
Ton Amat: “El Cavatast creix i s’adapta per seguir sent la fira de referència”
  • CA

Aquest divendres 7 d’octubre arrenca una nova edició del Cavatast, la vint-i-sisena, i ho fa amb diverses novetats que pretenen continuar reforçant la singularitat i valor afegit d’aquest esdeveniment que enalteix el cava, un dels productes estrella del territori. Organitzada per l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia de la mà del sector elaborador de cava, enguany ha volgut fer un salt en quant a ubicació i trasllada la principal activitat firal al Parc Lluís Companys del municipi. Tot plegat, i així ho confirma l’Alcalde Ton Amat, amb la mirada a oferir un espai “més ampli i acollidor“, on poder gaudir d’una cada cop més àmplia oferta de caves, gastronomia i música.

Falten poques hores per inaugurar, què hem d’esperar enguany del Cavatast?

És una fira que fa vint-i-sis anys que fem, i la gent l’espera. De fet, tenim molts ‘repetidors’, que tenen guardada la cita a l’agenda per venir-nos a veure. I això és una bona notícia perquè vol dir que estem fidelitzant la gent. A més a més, enguany, que ja podem celebrar la festa sense les restriccions de la pandèmia, esperem que gaudeixin dels canvis i que els agradi l’oferta que hem preparat per l’edició.

Presentació del XXVIè Cavatast
Presentació del XXVIè Cavatast | Foto: Giny Comunicació

El primer gran canvi és el canvi ubicació de la fira. Per què la traslladeu?

Hem volgut buscar un lloc més ampli i més acollidor per dotar la fira de noves sensacions. I el Parc Lluís Companys, un espai verd, obert, ens permetrà combinar cava, gastronomia, música i cultura de manera que esperem sigui òptima pel visitant.

Parlava de la llarga trajectòria de l’esdeveniment, de fet parlem de 26 edicions. Com ha canviat, el model de Cavatast des dels seus inicis a l’actualitat?

En el transcurs d’aquests anys, el Cavatast ha viscut molts canvis, però diria que la majoria els hem vist més concentrats en els darrers anys. Inicialment la festa estava molt centrada en la mostra de productes, però amb el temps s’ha anat ampliant i renovant, fins que hem arribat a un model en què hi prenen també protagonisme els cellers a partir d’activitats que ells mateixos organitzen per sumar oferta i activitats fora del recinte firal.

I tot plegat, passant per dos anys en què la Covid ens va obligar a repensar-nos, de nou, però vam aconseguir ser una de les poques activitats que no es van aturar durant la pandèmia. Sigui com sigui, ara ens toca valorar els pros i contres de cada model per treballar-hi i continuar consolidant-lo per seguir creixent i portar gent al territori.

La III Nit dels Màgnums
La III Nit dels Màgnums ha tingut lloc al celler d’Espiells de Juvé & Camps | Foto: GINY

I tornant a l’actualitat, doncs, el model passa per sumar activitats fora del recinte firal?

Si, parlem d’activitats paral·leles que organitzen els cellers del territori, i que complementen aquesta oferta en format fira. Creiem que és una molt bona manera de conèixer i aprendre les singularitats del Cava des de diverses aproximacions i vessants, amb propostes com per exemple la III Nit dels Màgnums, tastos verticals…, i tot plegat, mentre continuem omplint els tastos dirigits que organitzem a La Fassina.

De fet, aquest és un dels objectius de la cita: atraure gent cap al territori.

Exactament. Gràcies al Cavatast donem la benvinguda a Sant Sadurní a les persones a qui agrada el cava i que any rere any tenen ganes de gaudir del producte i de l’àmplia oferta que complementa l’esdeveniment. Com deia, hem aconseguit fidelitzar, que la gent repeteixi, i això ens fa contents perquè veiem que és un valor afegit i un atractiu pel qual hem de seguir apostant i consolidant de la mà del nostre producte estrella i aquest món, el dels caves, tan apassionant.

Quin és el camí a seguir, doncs, de cara a futures edicions del Cavatast?

Organitzem la fira des de l’Ajuntament en col·laboració amb el sector, i la nostra funció ha de ser continuar escoltant el sector i adaptar el model que sigui més òptim per a tots, cavistes i visitants. El nostre objectiu és continuar sent el que sempre hem estat, una fira de referència pel sector del vi i les bombolles a Catalunya.

Podeu consultar tota la informació i programa de l’edició, seguint aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa