VadeVi
La III Nit dels Màgnums consolida la festa dels caves de gran format
  • CA

El celler d’Espiells de Juvé & Camps ha acollit aquest divendres 30 de setembre la tercera edició de la Nit dels Màgnums, en la qual setze cellers han pogut donar a tastar al públic els seus caves de gran format.

La trobada, que dona el tret de sortida del Cavatast, ha tingut lloc “en un lloc magnífic”, en paraules de la regidora de promoció turística i comerç de Sant Sadurní, Eva Cruces, com és Juvé & Camps, celler que enguany commemora el seu centenari.

“És un acte on podem donar a conèixer el millor format del cava”, afegia l’alcalde de Sant Sadurní, Ton Amat. I aprofitava per fer crida a tothom per participar dels actes del Cavatast que s’inicien divendres vinent al municipi. Per la seva banda, el president de la Confraria del Cava, Eduard Sanfeliu, ha valorat la tasca de promoció que fa la Confraria “des de fa més de 40 anys” pel “vi escumós més internacional“.

“Una nit de fermentació espontània”

A l’acte hi ha assistit 250 persones, un centenar més que l’any passat, entre les quals, s’hi comptaven els socis de la Confraria, amants del cava i professionals del sector. Tots ells, per un preu de 36 euros, han pogut tastar l’àmplia oferta de caves maridats amb productes gastronòmics de xarcuteria, arrossos, plats tradicionals i pastisseria.

“Està sent una nit de fermentació espontània, això és el que porta el cava”, deia la directora general de turisme de la Generalitat de Catalunya, Marta Domènech. La directora ha participat en l’acte assegurant que “des del Govern creiem que l’enoturisme és una manera d’explicar què és Catalunya“, i també el territori del Penedès on hi estava tenint lloc l’esdeveniment.

Els setze cellers que han tingut presència a la III Nit dels Màgnums han estat Agustí Torelló Mata, Alsina Sardà, Blancher, Canals Munné, Cavas J. Hill, Cellers Carol Vallès, Giró Ribot, Jaume Giró Giró, Juvé & Camps, Maria Casanovas, Mas Ferrer, Maset, Muscàndia, Segura Viudas, Sumarroca i Vilarnau; i acompanyant l’oferta de caves, hi eren els establiments gastronòmics Cal Blay, Cal Soler, Fonda Neus, Les Piques, Cal Miqueló, Camins del Nord i Ca l’Arseni.

Els assistents al Cavatast van poder tastar una àmplia oferta de caves i gastronomia | Foto: GINY

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa