VadeVi
El Vijazz 2019 escalfa motors pel primer cap de setmana de juliol
  • CA

!--akiadsense-->

Tret de sortida oficial a la 13a edició del Banc Sabadell Vijazz Penedès que es farà el 5, 6 i 7 de juliol a Vilafranca del Penedès. La fira de vins, Clàssic Penedès i caves d’alta qualitat es maridarà amb un cartell musical de referència internacional amb Madeleine Peyroux com a cap de cartell.

La presentació oficial s’ha fet aquest dimecres al migdia al Palau Robert de Barcelona, tot explicant que la fira comptarà amb una quarantena de cellers expositors i un gran nombre d’activitats paral·leles com ara tastos, maridatges, exposicions i un llarg programa d’activitats per gaudir de la cultura del vi i el jazz. Recordem que en l’edició 2018, més de 55.000 persones van assistir a l’esdeveniment i van servir-se més de 75.000 consumicions.

El Banc Sabadell Vijazz Penedès a més d’una cita important pels vins que s’hi serveixen, cada anys va prenent més força per les propostes musicals. Així, a més de Madeleine Peyroux, la plaça Jaume I de Vilafranca del Penedès també hi actuaran el saxofonista, Archie Shepp, el pianista, Monty Alexander, o el quartet d’Arturo O’Farrill & Antonio Lizana.

Presentació del Vijazz Penedès 2019 al Palau Robert de Barcelona
Presentació del Vijazz Penedès 2019 al Palau Robert de Barcelona

!--akiadsense-->

Una de les novetats del festival en aquest any és la seva obertura a perfils més familiars, amb el concert el diumenge, i a l’escenari principal, de la reconeguda artista per infants Dàmaris Gelabert. Amb el seu nou espectacle “És l’hora del Jazz”. El director artístic del festival, Pere Pons, ha volgut posar èmfasi en la presència femenina “l’heterogeneïtat musical de les artistes d’enguany ens allunya de la figura típica de vocalista d’anys enrere”.

De la seva banda, el president de l’Acadèmia Tastavins Penedès, Max Margalef, ha destacat la rellevància d’esdeveniments com aquests “per a donar a conèixer la qualitat i potencialitat dels vins que s’elaboren al Penedès”.

Elles i el Jazz. Un espai consolidat del festival

El claustre Sant Francesc acollirà una vegada més el cicle Elles i el Jazz. Un espai on gaudir d’artistes femenines d’alt prestigi internacional en un espai relaxat amb el maridatge de caves. Tots els concerts tindran lloc a les 21h. Les actuacions s’iniciaran amb la saxofonista, Muriel GrossMan, que oferirà un concert acompanyada del seu quartet el divendres 5 de juliol. Dissabte 6 de juliol serà el torn da violinista, Elia Bastida, que actuarà acompanyada del Joan Chamorro Quartet per oferir el màgic so d’aquest instrument poc habitual en el jazz. El cicle Elles i el Jazz el tancarà el grup The Sey Sisters el diumenge 7 de juliol. Aquest trio de veus negres oferiran un viatge musical des del gospel fins la música africana, passant pel soul.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa