Si bé en aquestes dates el més normal seria fer un article amb recomanacions per acompanyar el sopar i la coca de Sant Joan, nosaltres volem donar un pas més enllà i us volem proposar vins, però no per acompanyar la coca de Sant Joan, ni tampoc per acompanyar el sopar o el ressopó. Volem proposar sis vins per assaborir-los després, com a copa, com a beguda que us acompanyi durant la revetlla, sis vins que facin la competència als combinats, destil·lats i altres begudes noctàmbules.

Si bé fa uns dies parlava del desè aniversari del escumosos ice i encara no els heu tastat mai, aquesta revetlla pot ser una bona ocasió per fer-ho. Pere Ventura, a Sant Sadurní d’Anoia, és una de les poques marques de qualitat que s’ha atrevit a fer un escumós blanc i un rosat, en aquest cas dos caves, pensats per ser servits en una copa gran acompanyats de glaçons. Parlem dels Pere Ventura Tresor White on The Rocks i el Pere Ventura Tresor Rosé on The Rocks. I no, no és cap sacrilegi servir aquests caves amb gel. La clau es troba en el dosatge, en aquests 40 gr/l de sucre, tècnicament un semi-sec i en la seva criança mínima de 15 mesos.

El cava blanc està elaborat amb un cupatge de 40% de macabeu, un 40% de xarel·lo i un 20% de parellada. El Rosé, tota una joia, creieu-me, està elaborat 100% amb trepat. La recomanació és servir-lo en una copa amb 15 cl. de cava i tres glaçons, que no cal dir, han de ser fets amb una aigua de qualitat i ben solidificats.

Si sou de copa tranquil.la, per gaudir-la mentre feu una bona tertúlia amb la parella, la família i els amics, una excel·lent opció, encara que potser us sorprengui, és gaudir d’un vi blanc, però no qualsevol serveix, ha de ser un vi blanc especial, que refresqui però que tingui cert cos i no resulti pesat. I si hi ha un vi ambivalent, gastronòmic quan és a taula i contertulià quan esteu fent-la petar en la sobretaula o company de festa, aquest és el Tarroja del celler Castellroig (DO Penedès). Elaborat amb raïms de xarel·lo de més de 90 anys, aquest vi és fresc i alhora concentrat resultant molt expressiu, ple d’aromes de fruites i flors, de notes cítriques però a la vegada és carnós, potent, intens i profund. Un company idoni tan per la taula, com per la festa.

Si els blancs no són la vostra opció, aleshores el vi idoni perquè us acompanyi fins a l’hora de veure sortir el sol és el Gran Caus Rosat, possiblement el vi rosat més elegant que s’elabori a Catalunya. Elaborat amb raïms de merlot i amb una maceració pel·licular del most amb les pells de 18 hores, aquest vi, tot un festival de fruites vermelles, té la concentració i l’estructura necessàries per triomfar tant a taula, el seu hàbitat natural, com en la festa, on us deixarà bocabadats.

I si us agrada el vi, teniu mentalitat transgressora i no us provoca un càrrec de consciència veure com introdueixen el vi dins d’una coctelera i el van acompanyant d’altres ingredients, aleshores podeu celebrar la nit més curta de l’any prenent còctels on el vi és l’ingredient principal, n’hi ha molts més del que us penseu.

Nou comentari

Comparteix