Els Barcelona Rosé International Bubbles Awards (BRIBA) celebren aquest dijous 24 de febrer la jornada de tast de tots els vins que competeixen en la segona edició del certamen que premia les millors bombolles rosades del món.

La jornada té lloc en horari de matí a WITO, l’espai d’Euroselecció a Barcelona (Ganduixer, 22), i ha reunit una quinzena de professionals del tast, entre sommeliers, prescriptors i enòlegs, que qualificarà les bombolles rosades provinents de totes les zones de producció del món i partint del principi de l’anonimat absolut de les mostres que es tastaran i avaluaran completament a cegues.

Els vins que destaquin en aquesta jornada es premiaran per categoria amb una medalla d’or, plata o amb el gran or i es donaran a conèixer en un acte previst per al proper 5 d’abril en el marc de la Barcelona Wine Week.

BRIBA, organitzat per Vadevi i dirigit pel sommelier i comunicador Ramon Roset, és un concurs que neix amb l’objectiu de fomentar el coneixement i difusió de les bombolles rosades, així com estimular-ne un consum responsable, tot vinculant-los amb el caràcter i els atributs de la ciutat de Barcelona.

Els escumosos rosats són símbol d’alegria, festa i gastronomia. Vins amb glamour, ideals per les reunions socials, solemnes per les celebracions i romàntics en la intimitat. Barcelona, per la seva banda, és un dels centres turístics, econòmics, firals i culturals més importants del món. Ciutat oberta, cosmopolita, moderna, i capital gastronòmica mundial, és el millor aparador per mostrar al món els millors vins escumosos rosats.

Els guanyadors de la 1a edició

La primera edició del concurs va concedir el gran premi al Montesquius 2018 Gran Reserva Brut Nature; que també va ser el millor escumós en la categoria tradicional de més de trenta mesos. Aquest és el palmarès complet dels guanyadors dels primers BRIBA.

MONTESQUIUS 1918 GRAN RESERVA ROSAT 2009 BRUT NATURE

  • Medalla d’or en la categoria mètode tradicional de més de 30 mesos i millor escumós rosat de l’edició
  • 74% monastrell, 19% pinot noir, 7% Trepat
  • Cellers Most Doré (DO CAVA)

PERE VENTURA TRESOR BRUT ROSÉ

  • Medalla d’Or en la categoria mètode tradicional fins a 15 mesos de criança
  • 100% Trepat
  • Pere Ventura Family Wine Estates (DO CAVA)

PERLES ROSES BRUT RESERVA 2017

  • Medalla d’Or en categoria “Mètode tradicional de 15 a 30 mesos de criança”
  • 100% Pinot Noir
  • Caves Naveran (DO CAVA)

L’EFERVESCENT 2019

  • Medalla d’Or en la categoria de Mètode Ancestral
  • Garnatxa negre
  • Celler Arché Pagès (Alt Empordà)

Els Barcelona Rosé International Bubbles Awards compten amb el suport del Port de Barcelona, l’INCAVI, Vins i Licors Grau, Euroselecció Riedel, Suberis Legatus, Gràfiques Varias i la Barcelona Wine Week.

Més informació del concurs, seguint aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix