Els flamants guanyadors de la segona edició dels ‘Barcelona Rosé‘ es podran tastar i compartir coincidint amb aquest proper 23 d’abril, dia de Sant Jordi, a Barcelona. Serà en el marc d’una fira que servirà els millors escumosos rosats del món, aquells que van convèncer el jurat en el marc del segon concurs de bombolles rosades que organitza aquesta capçalera.

La fira s’intal·larà als jardins del Palau Robert i reunirà estands amb diversos cellers i productes premiats al certamen. Serà durant tota la jornada de dissabte, entre les 12:00h del matí i les 20:00h del vespre. De moment, hi ha confirmada la presència del guanyador absolut del concurs, Loxarel, que amb una puntuació de 9,90 sobre 10 va posicionar el seu Elisenda de l’anyada 2017 com el millor escumós rosat de l’edició.

05.04.2022, Barcelona Lliurament dels Premis Barcelona Rosé International Bubbles Awards 2022, a la Barcelona Wine Week al recinte de Fira de Barcelona. foto: Jordi Play

Al costat de Loxarel, també hi ha confirmada la participació dels cellers Rimarts, a qui es va premiar el seu Martínez Rosé 2021 com a millor producte elaborat pel mètode tradicional amb una criança de fins a 18 mesos; i Born Rosé, pel seu Brut 2020, que va destacar en la categoria de mètode Granvas o Charmat.

Els Barcelona Rosé Internacional Bubbles Awards, organitzats per Vadevi, van néixer precisament per donar veu i fer prescripció dels vins escumosos rosats que s’elaboren a casa nostra però també arreu del món. Entre els objectius del concurs, més enllà de la difusió dels productes, hi ha la vinculació de la bombolla rosada amb el caràcter i els atributs de la ciutat de Barcelona, a la qual es vol convertir en la capital dels escumosos rosats. En aquest sentit, aquesta primera fira en ple centre de Barcelona – al Passeig de Gràcia 107- respon a aquest objectiu més estratègic de reforçar la vinculació de la capital catalana amb els vins escumosos rosats.

Cellers d'Or és el regal perfecte per aquestes festes de Nadal
Cellers d’Or és el regal perfecte per aquestes festes de Nadal

Rosa, vi rosat i el llibre ‘Cellers d’Or’

Coincidint amb la diada de Sant Jordi, els estands de la fira també permetran adquirir el llibre Cellers d’Or dels Premis Vinari editat per Larousse Editorial, un llibre que mostra quin és el relat emocional que hi ha al darrere d’alguns dels vins que han obtingut un Premi Vinari d’Or al llarg de les set primeres edicions del concurs.

De cada vi guardonat es donen a conèixer, a través d’una conversa, els orígens del celler, el territori on hi ha les vinyes i les característiques del paisatge, del sòl i del clima, així com els secrets inconfessables que determinen un vi guanyador.

Amb fotografies de Jordi Play, i els textos de Salvador Cot, Nerea Rodríguez, Ramon Roset, Margalida Ripoll i Eva Vicens, i un apunt personal de l’Empar Moliner, Cellers d’Or és una finestra oberta al paisatge, als cellers i a les persones que fan possible la diversitat i riquesa dels vins de Catalunya, un reflex de l’emoció, de la passió i dels anhels que s’amaguen en l’elaboració del vi.

Nou comentari

Comparteix