VadeVi
Rimarts: Amb el Martínez Rosé volíem fer un homenatge al nostre pare
  • CA

D’entre els guanyadors de la segona edició dels Barcelona Rosé International Bubbles Awards, crida l’atenció veure una ampolla de color verd, on el rosat queda amagat rere el vidre. Es tracta del Martínez Rosé 2021, del celler Rimarts (Sant Sadurní d’Anoia), guanyador del premi al millor escumós rosat elaborat pel mètode tradicional amb una criança de fins a 18 mesos.

Ernest Martínez, copropietari del celler té molt clar quines són les particularitats a destacar. En primer lloc, està fet amb raïm negre, “com s’ha de fer”, amb les varietats garnatxa i pinot noir provinents de l’agricultura ecològica i amb una criança de catorze mesos. En segon lloc, és un cava brut nature, cosa que, recorda Martínez, a dia d’avui “no és gens usual”. De seguida que l’olores, sents la fruita vermella, “aquella maduixa de bosc, petita i intensa”, i en tastar-lo es té la sensació d’un producte “cremós, llaminer però no dolç”, ja que les notes, que acaben als costats, en denoten l’acidesa.

L’ampolla verda d’aquest cava rosat és un dels seus trets característics | Rimarts

Justament, aquesta tria de varietats és el que causa la sorpresa de l’ampolla verda. “Si busques un escumós rosat i no ho saps, no l’agafes, perquè fins i tot el ‘rosé’ es veu petitó”, explica Martínez. “El sagnat de la garnatxa i el pinot, aquella primera premsada, tot el que té de bonic ho té de delicat“. Així doncs, continua, al celler es van veure obligats a triar entre dues opcions: o bé l’embotellaven amb ampolla transparent, o bé ho feien en una de fosca, permetent conservar el color a l’interior de l’ampolla. Van triar la segona opció i “per això sobta”, conclou.

Una altra cosa que creu que sorprèn els consumidors és que no hi aparegui el nom del celler Rimarts sinó “Martínez”, en una etiqueta, però, en la línia minimalista que caracteritza el celler. “És un homenatge al nostre pare”, explica Ernest Martínez, que va fundar el celler Rimarts –RIcard MARTínez de Simón– el 1987 i que va morir l’any 2008. “Volíem fer una cosa molt especial”, recorda, cosa que va fer que hi donessin voltes “durant cinc anys”.

Ricard Martínez, fundador de Rimarts, és el protagonista del nom i l’etiqueta del seu cava rosat | Rimarts

Finalment es van decidir per un escumós rosat, un producte que els feia “molta il·lusió” de fer. L’homenatge arriba fins a l’etiqueta, on hi ha una fotografia del pare dels actuals propietaris del celler, una fotografia amb una història curiosa. “Ell no anava mai així”, explica Martínez, en referència al barret, el trajo i la corbata. “És una foto antiga que la mare tenia a l’arxiu”. En aquesta imatge, Ricard Martínez tenia “18 o 19 anys”, quan encara festejaven, i era el dia de Sant Antoni. Ell era dalt del cavall i ella li va posar el barret de l’avi al cap i li va fer la fotografia. “D’allà és d’on va sortir la foto protagonista de l’etiqueta”, riu Ernest Martínez.

Tornant a l’escumós en sí, “és un producte molt de beure”, diu Ernest Martínez, “molt de fer copes”. De fet, afegeix, satisfet, hi ha “molta gent que no són de cava sinó de vi però a qui els agrada molt”.

Rimarts

Tota aquesta història, la gènesi d’un escumós rosat tan especial, fa que encara sigui més bonic que hagi estat reconegut en un concurs com els Barcelona Rosé. “Ho hem rebut amb molta alegria”, conclou Martínez, “és un producte molt ben rebut per la nostra clientela però que també ho sigui pel jurat ens ha donat molta satisfacció”.

Vols tastar els escumosos rosats dels premis Barcelona Rosé? El dia de Sant Jordi els podràs trobar al Palau Robert.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa