VadeVi
Programa i calendari del ‘Ressons Penedès by Cruïlla’, al detall

La primera edició del festival Ressons Penedès by Cruïlla arriba amb un cartell ambiciós format per més de 30 artistes que actuaran en concerts en més de 15 cellers i 6 espais patrimonials i naturals de la comarca de l’Alt Penedès. Tot plegat, durant tres dies ja confirmats al calendari: 28, 29 i 30 d’abril de 2023.

Concerts de gran i petit format

Entre les 36 actuacions, hi haurà concerts de gran aforament, on tindran cabuda fins a 3.000 persones, a les caves Elyssia Freixenet i Vallformosa. D’una banda, les caves Elyssia s’estrenaran divendres 28 amb el concert de Joan Dausà i Els Catarres; i diumenge 30 hi seguirà la cantant Amaia. El primer concert a les caves Vallformosa serà dissabte 29 al matí amb una actuació per als menuts de casa, amb la cantant catalana i Botó d’Or de Youtube Dàmaris Gelabert, seguida de Reggae Per Xics. Allà mateix, però ja al vespre – a partir de les 21:30 h- es podrà gaudir d’Iván Ferreiro i Els Pets. Diumenge a les 22:00 h, tancaran el cap de setmana el concert de 31 Fam, que ben aviat anunciaran nou disc, i els valencians La Fúmiga.

Ressons Penedès by Cruïlla tindrà a més a més tres escenaris amb una capacitat de 500 fins a 1.000 assistents a Vilarnau, Montrubí i els cellers de la Família Torres.

A Vilarnau, divendres a les 20:30 h hi actuaran Ginestà i diumenge a les 12.30h, hi haurà un concert familiar de la mà de Xiula. Per la seva banda, als cellers de Montrubí, la pianista i compositora catalana Clara Peya actuarà dissabte a les 18h, mentre que a les 19h i en els cellers de la Família Torres, es podrà escoltar a la versàtil, per tradicional i moderna, Soleá Morente. En aquest mateix indret, diumenge a les 18h, pujaran a l’escenari Pol Batlle & Rita Payés.

També participaran al Ressons Joan Colomo, Madam Marie (Sprinsteen Covers), Cesk Freixas, Dan Peralbo & El Comboi, Delafé, Habla de Mí en Presente, Dj Amable, Joan Garriga, Joan Isaac & Carme Sansa, Joan Rovira, Bancals de Guardiola de Font-Rubí, Cal Figarot (Vilafranca) i el Pèlag Sec del Parc dels Talls (Vilobí del Penedès).

Precisament en aquest darrer escenari, a Viloví del Penedès, els concerts de Guillem Roma i Enric Montefusco formaran part d’un únic esdeveniment el diumenge dia 30 amb una entrada de 20 euros. Daltra banda, dissabte 29 a Les Cabanyes i abans de l’actuació de Marc Sarrats, Martín Puig presentarà el seu proper disc que porta per títol Tempesta, llapis i far.

Una fusió d’enoturisme i música

Un dels atractius d’aquest festival és que sumat a l’oferta musical es podrà gaudir d’experiències enoturístiques a cellers i caves de l’Alt Penedès relacionades amb la vinya, el vi i la seva cultura i història. Aprofitant el cap de setmana de concerts que ofereix el festival Ressons Penedès by Cruïlla, els cellers obriran les portes de casa seva amb propostes diverses per a tots els gustos. Una de les propostes està en recórrer el territori a través de la seva “Ruta del Vi”, a partir d’activitats que poden ser guiades, en cotxe, a peu o en bici i fan viure la tradició del lloc des de la taula i enogastronomia fins als museus, l’art i cultura.

Un festival per a tothom

Pel que fa als preus de les entrades del festival, s’ha optat, segons l’organització per preus atractius i populars per tal de poder apropar un cartell de primer nivell nacional al màxim de públic possible. La idea és que cada assistent creï el seu propi recorregut durant el festival decidint entre uns preus per entrada que aniran dels 15 € als 25 € i que ja es poden comprar a través la seva pàgina web.

Aquesta iniciativa sorgeix de Barcelona Events Musicals, promotora del Festival Cruïlla Barcelona, i l’agència de comunicació McCann Barcelona amb la coordinació del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i el suport dels cellers i els municipis que hi participen. Neix amb la intenció de crear un nou concepte de festival a partir d0un maridatge perfecte entre la cultura i la riquesa d’aquest territori.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa