El celler Jean Leon, que aquest any celebra els 60 anys de la seva fundació, acull l’exposició Naturae, de la il·lustradora científica, biòloga i professora de biologia Assun Savall. Una col·lecció de 35 obres a aquarel·la on l’artista plasma diferents espècies de papallones, flors, caragols, troncs i insectes, mirant de reproduir la bellesa de la natura. L’exposició es podrà visitar fins al dilluns 26 de juny en horari d’obertura del celler i mitjançant reserva prèvia.

Plasmant els colors de la natura a les làmines

A l’acte d’inauguració de la mostra, que va tenir lloc el passat divendres 14 d’abril, Assun Savall va relatar el procés de creació de les obres exposades: “observo la natura, l’admiro, la gaudeixo, intento comprendre-la… xantofil·les, clorofil·la, carotens li donen color i vida i jo amb les aquarel·les vull plasmar aquests colors a les meves làmines”, va explicar. Davant d’això, la seva tasca és combinar “els pigments buscant i imitant, traduint llums i ombres”.

Un nou exemple de la vinculació de Jean Leon amb l’art

De manera recurent, el celler Jean Leon acull exposicions pictòriques i altres activitats artístiques, reflectint la vinculació que té amb l’art pràcticament des dels seus inicis i que és un dels seus trets distintius. Aquest lligam, de fet, es remunta a finals dels anys setanta quan el seu fundador, Jean Leon, va voler dur l’art a les etiquetes d’algunes anyades especials del seu Gran Reserva. Una pràctica que, a partir dels anys noranta, va esdevenir habitual, vestint el Jean Leon Vinya La Scala Cabernet Sauvignon Gran Reserva amb obres d’artistes com Josep Maria Subirachs, Antoni Tàpies, Joan Hernández Pijúan, Waltraud Maczassek, Javier Mariscal o Josep Guinovart, entre d’altres.

Així doncs, ara, i fins el proper 26 de juny, totes les persones que visitin el celler Jean Leon podran gaudir, com a part de l’experiència, d’aquesta exposició ‘Naturae’. A més, però, la mostra també es pot visitar de manera gratuïta reservant prèviament a través del correu electrònic [email protected] o bé trucant al 93 817 76 90. A més, totes les obres que formen part de l’exposició estan a la venda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa