Es parla molt de l’operació bikini fent referència a la preparació del cos per l’arribada de l’estiu; però arriba certa edat en què aquesta operació no es concentra només en els mesos d’estiu i calor. Sigui com sigui, mai no està de més tenir cura de la nostra dieta per allò de sentir-nos bé i estar a gust amb nosaltres mateixos.

Tota aquesta xerrameca per entrar de ple en un debat que sempre ressona. Prendre vi engreixa? Vet aquí la pregunta del milió. Està clar que és un producte que aporta calories, com tots els que ingerim, però el dubte està en si són excessives i ens cal deixar de prendre aquella copa de vi diària que complementa -presa amb moderació- la nostra estimada dieta mediterrània.

Les calories d’una copa de vi

La pregunta és necessària per desmitificar el tema. Quedi clar, d’entrada, que no té la mateixa quantitat de sucre un vi sec que un vi dolç; però a partir d’aquí, es parla de les següents dades calòriques, per fer-nos una idea.

Una copa de vi blanc pot aportar al voltant d’unes 90 calories, i una de negre s’aproparia a les 120.

Partim de la base que la despesa energètica mitjana d’una dona està en les 1.800 calories i la d’un home, en 2.200, prendre un parell de copes de vi simplement aportaria una petita part de les que el cos necessita a diari per funcionar.

Tot plegat, doncs, el camí passa per la quantitat. Com tot. Els excessos mai son bons per a res, per tant, no ho serà que ens bevem tota una ampolla de vi, com tampoc ho seria que ens mengem diversos quilos de fruita en un mateix dia o que ens passem amb les proteïnes o els carbohidrats que també reclama la dieta humana.

Més i menys calories, segons tipologia de vi

Un article signat per Luisa Redondo a La Opinión de Murcia diferencia entre els tipus de vins segons la quantitat de calories que aporten, per ajudar a fer la tria abans de decidir o descartar prendre una copa.

Amb més calories

  • Mistela
  • Oporto
  • Vins fets amb raïm sobremadurat, como el Pedro Ximenes

Menor quantitat de calories:

  • Vins blancs
  • Clarets i rosats
  • Vins escumosos de gasificació natural, com el cava
  • Vins carbonatats, amb gasificació artificial

“Dos copes de vi diàries mai seran la causa que ens engreixem”, dirà la periodista. “Ingerim moltes més calories si enlloc de vi prenem un parell de copes de refrescos amb sucre”, conclourà.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa