VadeVi
L’actor Sam Neill, contra els vins naturals: “És com tornar a una cosa que el teu avi feia al garatge”
  • CA

L’actor Sam Neill, conegut sobretot per pel·lícules com ‘Jurassic Park’ i sèries com ‘Peaky Blinders’, fa gairebé trenta anys que va fundar el celler Two Paddocks a Nova Zelanda, on fa vins amb la varietat Pinot Noir. Fa poc, fins i tot, que va produir una petita quantitat de vi natural. El portal ‘Wine Enthusiast’ l’ha entrevistat per preguntar-li com veu el futur del vi després de la pandèmia i l’actor té opinions molt clares. Afirma que ha estat animalt la gent a “beure menys però millor”, a fer que “s’interessin en què hi ha a la copa, qui ho va cultivar, de què va…”. Ja que ens trobem en confinaments constants, diu, “està bé ser conscient del que fas”.

La pandèmia, és clar, ha marcat l’activitat del seu celler durant els darrers temps. A Nova Zelanda, el govern va fer una excepció durant la verema perquè es pugués dur a terme, amb “protocols molt estrictes”. Tot i això, es mostra optimista. Les quatre finques d’on surt el seu raïm van rebre la certificació d’orgàniques el 2017, una cosa que “s’està tornant més important per a la gent i que certament també ho és per a nosaltres”.

Sobre el vi natural, explica que va provar de produir dues quantitats petites de les mateixes vinyes, una a la manera tradicional i una altra natural. Considera que els resultats van ser “molt interessants” perquè “eren vins completament diferents”. Tot i això, no hi està a favor. “Quant fa que la humanitat ha estat fent vi? Suposo que 10.000 anys, o una cosa així?”. I un dels avenços més grans, recorda, va ser fa uns 3.000 anys, “quan van començar a afegir una mica de sofre del Mont Etna, a Sicília”. Tornar als vins naturals, considera, és com “tornar a una cosa que el teu avi feia al garatge”. Un home, sens dubte, amb opinions contundents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa