VadeVi
Les principals fortunes catalanes del món del vi
  • CA

El sector del vi és ampli i divers, no només en quant a tipus i elaboracions, sinó també en relació a propietats i models d’empresa o de negoci. Entre elles, i de fet se’n parla sovint, hi ha cares conegudes que s’hi vinculen per passió o perquè trien aquest sector per invertir els seus capitals. Precisament fa poques hores en parlàvem en aquesta capçalera recordant que l’actor Leonardo di Caprio ha entrat en el món del vi a través del celler francès Champagne Telmont.

Sigui com sigui, no son només aquest tipus de projectes els que tenen major impacte o visibilitat, però sí que entre ells, hi ha algunes de les considerades majors fortunes del sector. Com a negoci principal o secundari.

El diari ElMundo ha elaborat la llista de les principals fortunes de l’Estat, i entre elles, en un article específic, entra en el detall de les empreses que tenen vinculació directa o indirecta amb el sector vitivinícola. Apunten que hi ha una trentena de persones llistades que tenen en propietat o participació en una vuitantena de cellers de l’Estat, segons una investigació realitzada per José F. Leal.

En un preludi a tot plegat, recorden les històries d’Andrés Iniesta i la seva particular vinculació amb els vins; parla de Francis Ford Coppola i de Brad Pitt i Angelina Jolie, qui també ha tingut una història d’amor amb un celler francès, fins i tot es menciona en Lluís Llach, propietari del celler Vall Llach de Porrera, i tantes d’altres cares conegudes que podrien formar part d’aquesta llista. Sigui com sigui, ens fixem amb el llistat de les principals fortunes del vi català, entre les quals, hi apareixen les següents:

El primer grup català que hi trobem és el de la Família Suqué Mateu, propietaris del Grup Perelada, que surten mencionats a la posició 101 de les més de 400 totals, amb un patrimoni net de 540 milions d’euros.

El següent de la llista d’origen català és Família Torres. Ocupa la posició 206 del rànquing, en aquest cas amb un patrimoni net de 275 milions d’euros.

Unes posicions més avall, arribant al número 301, hi ha Josep Ferrer Sala del grup Freixenet, amb un patrimoni net de 175 milions d’euros.

El rànquing del sector vitivinícola estatal el lidera Víctor Urrutia, de Asúa Inversiones i CVNE amb 820 milions; i també es menciona José García Carrión Jordán, de García Carrión, amb 300 milions d’euros de patrimoni, que elabora part de la seva producció a Catalunya; o la Família Martínez Zabala, de Bodegas Faustino (415 M€) i els Álvarez Mesquíriz de Vega Sicilia (305M€), entre d’altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa