VadeVi
Tanquen la investigació del robatori d’1,6 milions d’euros en vi a Cáceres
  • CA

La Policia Nacional espanyola ha tancat la investigació del robatori de pel·lícula que, l’octubre de 2021, va tenir lloc a l’hotel-restaurant Atrio de Cáceres, que té dues estrelles Michelin. Segons les autoritats, l’operació, que es va endur 45 ampolles de vi valorades en 1,6 milions d’euros, va ser duta a terme per una ‘miss’ mexicana, Priscila Lara Guevara, i Constantin Gabriel Dumitru, un expert lladre de vins romanès amb nacionalitat holandesa.

Priscila Lara Guevara en una imatge promocional com a ‘miss’

Un robatori preparat durant mesos

Guevara, de 28 anys i Miss Earth Estat de Mèxic, va fer servir una identificació suïssa falsa i va reservar una habitació a l’hotel amb el nom, també fals, de Mirka Golubic. Duent una perruca morena, ulleres de sol i mascareta, la tarda del 27 d’octubre de 2001 va avisar a recepció que aquella nit soparia amb una altra persona. Era Dumitru, amb qui ja havia menjat allà tres vegades, els mesos de juny, agost i setembre, probablement per preparar el robatori.

Una operació gairebé impecable

Després del sopar, seguint la tradició del restaurant, van ser convidats a visitar el celler i després van pujar a la habitació. En plena nit, Mirka/Priscila va trucar a recepció demanant alguna cosa per menjar. Mentre distreia el treballador que estava de guàrdia, Constantin va anar al celler amb tres motxilles buides, obrint la porta amb una còpia de la targeta magnètica o bé amb una robada, i va robar les 45 ampolles de vi, entre les quals n’hi havia 7 del segle XIX.

A les cinc de la matinada, després d’embolicar les ampolles amb tovalloles i llençols per evitar que es trenquessin, van abandonar l’hotel caminant, com si res no hagués passat, i van desaparèixer sense deixar cap rastre. Van fer falta mesos d’investigació policial per identificar-los. Constantin ja havia estat arrestat dues vegades a Madrid per robar ampolles de vi de molt de valor. Quan van anar al seu pis, però, ja no hi havia ningú.

Celler de l’hotel-restaurant Atrio

Localitzats els lladres però no el botí

Va fer falta la col·laboració d’altres cossos policials europeus per esbrinar, per exemple, que el gener de 2022 Dumitru havia renovat el passaport i, també, que l’havien detingut per robar ampolles de vi a l’aeroport de Ginebra, a Suïssa. Finalment, la setmana passada la parella va ser localitzada travessant la frontera entre Eslovènia i Croàcia, moment en què es va emetre una ordre europea de detenció. La policia croata els va arrestar quan tornaven a entrar al país des de Montenegro i els posarà a disposició de la justícia espanyola. De les ampolles, però, no se’n sap absolutament res.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa