VadeVi
Un balneari català confon el xampany Möet & Chandon amb un cava
  • CA

L’Hotel Balneari Vichy Catalan està a Caldes de Malavella, a Girona, i posa a disposició dels visitants unes instal·lacions pensades pel gaudi, el descans i el relax, alhora que ofereix una cuidada gastronomia i àmplia carta de vins d’elaboració local o internacional.

Precisament, una de les activitats recomanades durant l’estada és la de “llogar un llit balinès premium, durant tot el dia, per un preu de 70€. Una oferta que inclou tovallola, aigua Vichi Català -catalanitzant el nom de la marca?- i també una mica de fruita. La gran novetat, és que també es pot gaudir d’un Cava… Moët & Chandon!

I malgrat es pugui pensar que és un error de traducció, d’aquelles que es colen sense voler, en aquest cas la badada es repeteix exactament igual en la resta d’idiomes: Botella de Cava Moët & Chandon (ESP); Bottle of Cava Moët & Chandon (ENG) i Bouteille de Cava Moët & Chandon. Fins i tot, en francès.

Cartell on s’anuncia l’oferta “Llit balinès amb cava Moët & Chandon | S.B.

Curiosament, Moët & Chandon és un dels xampanys més reconeguts que s’elaboren al país veí, França, i el Cava és un escumós que, malgrat comparteix mètode d’elaboració amb els xampanys, només dona nom als escumosos que neixen en territori espanyol, en una gran majoria en terres catalanes.

El cas, és que aquesta ‘relliscada’ no es repeteix en la carta de vins del restaurant del mateix balneari, on ja classifiquen les referències que guarden al celler, el Brut Imperial com el Brut Imperial Rosé, com a DO Champagne. Això sí, potser també necessitaria un petit repàs, ja que consideren Gramona com a DO Corpinnat, quan la marca europea encara no és -de moment- una denominació d’origen.

Fragment de la carta de vins del Balneari Vicky Catalán | captura

La bona notícia, i això sí que cal celebrar-ho, és que la carta de vins inclou unes quantes referències del país, amb presència i predomini de vins de proximitat elaborats en territori empordanès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa