VadeVi
Un nou estudi afirma que beure vi disminueix el risc d’agafar Covid
  • CA

El consum de vi negre, fins i tot per sobre dels límits recomanats per les autoritats sanitàries, podria protegir de la infecció per SARS-CoV-2. Aquesta és la conclusió sorprenent a què va arribar un equip de l’hospital Kangning de Shenzhen, a la Xina, després d’estudiar el volum i el tipus d’alcohol consumit de més de 15.000 persones que van donar positiu per Covid-19.

Segons han explicat en un article a la revista ‘Frontiers in Nutrition’, en comparació amb una persona no bevedora, el risc de contagi de Covid-19 és d’entre un 10 i un 17% inferior a les persones que beuen vi negre. A més, si el 10% correspon a persones que consumeixen entre 1 i 2 copes de vi a la setmana, el 17% és la reducció del risc en persones que consumeixen més de 5 copes a la setmana. Pel que fa al vi blanc i als escumosos, la disminució del risc és d’entre un 7 i un 8%. Finalment, pel que fa al vi fortificat, no es van detectar variacions en la disminució del risc de patir Covid-19.

Cavatast

L’estudi, és clar, també va mirar altres begudes alcohòliques, no només el vi. Pel que fa als licors, un consum mitjà, d’entre 1 i 4 copes a la setmana, no suposa cap canvi respecte el risc habitual d’infecció per Covid, mentre que un consum més alt el fa incrementar. Els qui surten més perdent en aquest estudi són els bevedors habituals de cervesa i sidra. En els rangs de consum analitzats, el seu risc d’infecció per Covid és entre un 7 i un 28% superior al de les persones que no beuen. És a dir, com més es beu, més alt és el risc, sense cap benefici en aquest sentit.

Tot i això, cal tenir en compte que aquests resultats no han estat obtinguts a través de l’experimentació sinó que són el fruit d’establir relacions entre diverses dades. Un treball purament estadístic que podria no haver tingut en compte altres factors importants, com ara el perfil socioeconòmic o l’edat dels consumidors de cada tipus de beguda alcohòlica, que se sap que poden tenir implicacions importants en el risc d’infecció pel SARS-CoV-2.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa