VadeVi
Un nou llibre recull història i mostra present i futur de la DO Alella

Era molt necessari i, finalment, l’equip de la revista Papers de vi l’ha fet realitat. La DO Alella ja té el llibre que aquesta zona vinícola mereix. Un llibre que ho explica gairebé tot i que permet conèixer la realitat d’aquest territori en profunditat.

L’Associació Cultural Revista Alella edita la revista Papers de vi des del 2008, una revista que parla de vi i gastronomia, però també de cultura, de paisatge, d’història…, al voltant del món del vi. Aquesta tasca duta a terme durant més de quinze anys ha permès al seu equip adquirir un nivell de profunditat en el coneixement de la realitat del territori que no és gaire habitual trobar en els autors dels llibres que han retratat els diferents territoris vinícoles (Alella inclosa) en els darrers anys. 

Portada del llibre ‘DO Alella, La fortalesa d’una història vinícola de passat, present i futur’

Escrit per periodistes vinícoles

Un llibre escrit per periodistes vinícoles que fa anys que trepitgen el terreny i en coneixen els actors, els protagonistes, els agents reals de tot allò que hi passa. Un llibre que també compta amb aportacions dels millors especialistes en diversos àmbits, com la cuinera Carme Ruscalleda, el sommelier Ferran Centelles i el naturalista Martí Boada, per posar-ne tan sols uns exemples. 

L’obra, coeditada pel Consell Regulador de la DO Alella, Vibop edicions i Papers de vi, s’estructura al voltant d’un fil cronològic que recull la història d’aquest territori des del neolític fins avui, tot mostrant-ne el patrimoni més destacat, passant per l’època romana de la Laietània i Lauro (Maresme i Vallès), els castells i els grans edificis construïts per congregacions religioses de l’edat mitjana, les majestuoses masies dels segles XVII i XVIII i les cases de senyor del segle XIX, sovint projectades per arquitectes modernistes, igual que el celler Alella Vinícola. 

Es tracta d’un llibre bonic, visual (té més de 200 fotografies originals) i pensat per dur-lo al damunt, per carregar-lo mentre es recorre un territori que paga la pena conèixer i on es destaca la pansa blanca com a varietat de raïm estrella, però que té molts més atractius més enllà d’una varietat pròpia, uns vins magnífics i uns cellers preciosos: paisatge, arquitectura, natura, cultura, patrimoni arqueològic, gastronomia i un llarg etcètera.

La primera presentació s’ha fet recentment al centre cultural El Carme de Badalona | Foto: cedida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa