VadeVi
Codorníu podria treure al mercat un escumós fora de la DO Cava
  • CA

!--akiadsense-->

El sacseig a la DO Cava continua. I és que Codorníu podria trobar-se fent escumosos catalans fora de la enominació d’origen fruit de les últimes fusions de la companyia, tal com avança el diari Ara. La gran cavista catalana va quedar en mans d’un grup inversor americà i una de les primeres decisions importants va ser el nomenament de Ramón Raventós Basagoiti, com a director general i l’absorció de la seva empresa Gleva Cellars.

Segons ha confirmat Vadevi, aquesta empresa, la responsable de caves com Parxet, havia sol·licitat a la DO Catalunya, prèviament a l’accés a la direcció general de Codorníu, poder inscriure uns nous escumosos sota la seva denominació perquè no compleixen les limitacions territorials de la DO Cava.

La DO Catalunya no té cap escumós sota la seva empara, a diferència de la resta de denominacions, normalment per qüestions relatives al territori que contempla el Cava. El més destacat d’aquests casos és la DO Penedès que, recordem, empara els Clàssics Penedès, tot i que sí que complirien les condicions de la DO Cava.

En aquests moment la DO Catalunya s’està plantejant aquesta possibilitat, un supòsit que si tira endavant podria suposar que una de les marques d’escumosos del grup Codorníu no fos DO Cava.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa