La DO Catalunya estudia la petició de Parxet, del grup Codorníu-Raventós, d’entrar a la seva DO

!--akiadsense-->

La DO Catalunya ha emès un comunicat per confirmar que va rebre la sol·licitud de l’empresa Parxet, de Gleva Cellars que forma part del grup Codorníu-Raventós, per a la inclusió d’una nova categoria de producte vitivinícola (vi escumós) al seu Plec de Condicions, en data 30 de gener de 2019.

Una petició que, de moment, s’està estudiant a la mateixa denominació d’origen i que, arribat el cas, no podria ser efectiva sense l’aprovació de la Comissió Europea de qui són les competències quan es tracta de Modificacions Majors.

En cas que la sol·licitud prosperés, Parxet, seria el primer escumós de la DO Catalunya que a diferència d’altres denominacions no contempla la possibilitat d’emparar-los. I també el primer escumós del grup Cordoníu-Raventós, fora de la DO Cava. Parxet es va afegir al grup després de l’entrada del fons d’inversió americà Carlyle, i el seu propietari, Ramon Raventós Basagoiti va ser nomentat director general del grup Codorníu-Raventós.

Des de la denominació d’origen volen deixar clar, en el mateix comunicat, que la petició que han rebut és de la marca Parxet i no pas de la marca Codorníu, malgrat el grup porti el mateix nom.

Comentaris

    Jm Febrer 27, 2019 | 17:15
    Cava vostre o l’anomenat escumós, cap ampolla! A cagar a la vía!

Nou comentari