VadeVi
La DO Catalunya presenta una nova distinció per als vins més sostenibles

La Denominació d’Origen Catalunya referma el compromís mediambiental incorporant la distinció: Barcelona Sustainable Catalunya, a la que els cellers podran sol·licitar adherir-se aquest mateix 2023. Una iniciativa pionera que fixa com a objectius la preservació del territori vitivinícola català, el desenvolupament sostenible i les màximes garanties per als consumidors.

El Consell Regulador ha creat aquesta nova distinció per emparar els vins de cellers que disposin de verificació de càlcul de la petjada de carboni d’acord amb la norma ISO 14.064-1 i facilitar aquesta informació als consumidors amb transparència i rigor. Els cellers podran incorporar la marca Barcelona Sustainable Catalunya a les etiquetes si assumeixen un doble compromís per a l’any 2030: reduir les emissions anuals en un 50% respecte el 2008 iassolir un percentatge d’energia renovable autoproduïda de com a mínim el 35%. A més, també s’han de comprometre a arribar a la neutralitat climàtica l’any 2050.

Barcelona Sustainable Catalunya no només mostra la corresponsabilitat dels cellers envers els reptes mediambientals que hem d’assumir com a societat en els propers anys, sinó que es projecta internacionalment amb la introducció del nom de Barcelona, que actua com a reclam pel seu reconeixement global i ferm compromís amb la sostenibilitat a través del programa Barcelona + Sostenible. Barcelona representa, a més, la capitalitat del nostre país vitivinícola, on el 50% de la producció del vi tranquil s’empara sota la DO Catalunya, i dona un impuls a la vocació exportadora dels vins de la DO.

En aquest sentit, per reforçar-ne el posicionament, els vins de la DO Catalunya seran els vins oficials de la Barcelona Foodie Black Week, una iniciativa per promocionar l’oferta de restauració a la ciutat, que compta amb el suport de les administracions municipals i que té la sostenibilitat i la ciutat de Barcelona com a denominadors comuns amb la Denominació d’Origen.

Xavier Pié, president de la DO Catalunya i Marc Miramontes, CEO Barcelona Foodie Black Week
Xavier Pié, president de la DO Catalunya i Marc Miramontes, CEO Barcelona Foodie Black Week

La Barcelona Foodie Black Week, la gran setmana de la restauració

La Barcelona Foodie Black Week se celebrarà del 27 de març al 2 d’abril i brindarà a la capital catalana els dies amb més ofertes i experiències gastronòmiques de l’any. L’objectiu és que els bars, restaurants i locals d’oci incentivin el seu consum i, alhora, posicionin Barcelona com a un referent gastronòmic a escala mundial. Aquesta iniciativa va néixer tot just després de la pandèmia de la Covid-19, amb el fi de dinamitzar i impulsar el sector. Primer va triomfar a Nova York, i recentment ha aterrat amb molt èxit a Madrid i Barcelona, de la mà dels creadors de The Shopping Night Barcelona.

Els vins de la DO Catalunya protagonitzaran els menús gastronòmics d’aquesta iniciativa. A més, les persones que gaudeixin dels menús DO Catalunya obtindran com a obsequi una segona referència de vi per poder seguir descobrint els productes emparats sota aquest segell que garanteix la proximitat i la qualitat.

En aquesta primera edició, la Barcelona Foodie Black Week reunirà una cinquantena de restaurants molt heterogenis per arribar a un públic molt ampli i divers. A més, un dels seus aspectes diferencials serà el seu espai Pop-Up. Un concepte contemporani de restauració, que brinda als clients una experiència innovadora a l’hora de menjar. L’espai Pop-Up anirà a càrrec de BOSSVI, un taller floral de la ciutat amb un estil molt particular de decoració. Serà en la seva seu, al carrer Londres 78.

Més notícies
Vins que surten al mercat sota la DO Catalunya | Foto: DOCat

La DO Catalunya reforça la seva presència al teatre de la mà del Grup Focus

Amplien la seva col·laboració sortejant ampolles de vi entre els assistents en alguna de les quatre sales de teatre
:  - Mobile
Foto: WSET Global

La DO Catalunya premia un any més els continguts que promocionen el vi

El 'Digital Wine Contest', que accepta candidatures fins aquest 20 de gener, també premiarà el 'millor prescriptor'
:  - Mobile
La DO Catalunya posa els vins al Festival ZOOM | Foto: DO Cat

La DO Catalunya premia el millor format de TV en català al Zoom Festival

L'entitat col·labora un any més amb aquest esdeveniment cultural en el qual també posa els vins
:  - Mobile

La DO Catalunya posa el vi a diverses activitats culturals durant l’estiu

Biblioteques amb DO, el cinema a la Fresca a la Sala Montjuïc o els Divendres DiVins en són alguns exemples
:  - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa