VadeVi
Caves Bohigas fa 90 anys amb set segles d’història al darrere
Caves Bohigas, fa 90 anys

!--akiadsense-->

El celler familiar de Caves Bohigas, d’Òdena a l’Anoia, fa 90 anys com a celler elaborador de cava. Amb motiu de l’efemèride, Caves Bohigas ha organitzat un concert de música en directe el proper divendres 31 de maig i altres activitats culturals i d’oci per tal d’apropar la cultura del cava i els seus orígens a tothom.

El concert, a càrrec de la banda de pop i rock Filferro, tindrà lloc a les 20h, a la capella familiar de Can Macià. És un concert gratuït i obert a tothom, prèvia reserva de plaça a través del correu electrònice.salas@bohigas.es.

Els orígens de Caves Bohigas es remunten a finals del segle XIII, quan Pere Moragues i la seva família de viticultors vivien i treballaven les terres de Mas Moragues, actualment, Finca Can Macià. L’elaboració es dedicava, principalment, al consum propi amb la trilogia mediterrània: pa, oli i vi.

Als segles posteriors, Mas Moragues va anar passant de generació en generació fins que, l’any 1929, Joan Vives va decidir començar a elaborar vi escumós per al seu comerç; en deien xampany. Però, l’any 1936, va esclatar la Guerra Civil i Can Macià va ser ocupada i saquejada, i Joan Vives i la seva esposa Mercè Ciervo van ser afusellats.

Caves Bohigas fa 90 anys

!--akiadsense-->

Acabada la guerra, el nebot de Joan Vives, Josep Maria Bohigas, va seguir amb el negoci del vi i va iniciar la comercialització del xampany Bohigas, que havia iniciat el seu oncle. Des d’aleshores, el celler ha anat creixent i millorant les seves instal·lacions i tecnologies i, avui, 90 anys més tard, la rebesnéta de Joan Vives, Maria Casanovas Giró, és al capdavant de Caves Bohigas, al costat del seu pare Jordi Casanovas Bohigas.

Xifres de producció i vendes

Actualment, a la finca de Can Macià d’Òdena 200 hectàrees, se li afegeix la finca de Can Batllevell (Gelida, Alt Penedès), també de la família, amb 30 hectàrees de vinya. Caves Bohigas produeix, a l’any, 500.000 ampolles: 450.000 de cava i 50.000, de vi. El celler és present a 19 països de tot el món i el negoci a l’estranger suposa el 80% del total de les vendes. Per al mercat exterior, i des de fa gairebé 20 anys, Bohigas forma part de Terra Nostra de Vinos, un consorci format per cinc cellers de diferents denominacions d’origen. Com a novetat destacada, el 2018, Caves Bohigas ha obert mercat a l’Àsia i ha venut per primera vegada els seus productes a Tailàndia i Filipines.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa