Imatge del tast inaugural dels Premis Vinari 2014 al CIC la Fassina. Foto: Ajuntament Sant Sadurní

Els Premis Vinari 2014 han endegat aquest dilluns la fase de tastos preliminars amb una jornada dedicada als escumosos de la DO Cava, dels quals se n’ha tastat fins a 180 referències. L’acte ha començat cap a les 10h del matí al Centre d’Interpretació del Cava, la Fassina, de Sant Sadurní d’Anoia.

El president del jurat d’aquesta segona edició, Alfred Peris, ha encapçalat el panell de tast en el qual també hi era el president de l’Associació Catalana d’Enòlegs (ACE), Antoni Cantos, i una vintena més d’enòlegs i sommeliers professionals. Tots els participants s’han mostrat satisfets de formar part d’aquesta segona edició, tant el qui repeteixen, com els qui hi han participat per primer cop.

Antoni Cantos, president ACE : “Aquesta és la primera vegada que tasto als Premis Vinari i m’ha semblat una iniciativa molt interessant. N’aplaudeixo, sobretot, la composició de les taules amb una distribució equilibrada d’enòlegs i sommeliers, que com tenim visions molt diferents, ofereixen uns resultats més justos”.

El Consell Regulador de la DO Cava ha inaugurat els tastos itinerants que, com a novetat d’aquest 2014, portaran els tastadors per diversos punts de Catalunya.

Francisco González, Director Tècnic del CRDO Cava: “Organitzem moltes i diverses activitats al voltant del cava però en la seva majoria tenen un caire popular. Avui estem especialment contents d’haver estat la seu d’un tast professional i seriós com el dels Vinari, que donarà més prestigi i renom al sector del cava”.

A més de la DO Cava, s’han sumat a aquesta iniciativa les DO Catalunya, Pla de Bages, Penedès i Terra Alta. Els vins de la resta de DO catalanes es tastaran a Monvínic en dues sessions previstes per als dies 2 i 30 de juny.

La jornada d’aquest dilluns ha estat possible gràcies a la col·laboració del Consell Regulador de la DO Cava i de l’Ajuntament de Sant Sadurní.

GALERIA DE FOTOS.

21 professionals van participar del primer tast dels Premis Vinari 2014. Foto: Jordi Play

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa