VadeVi
Alta Alella presenta un nou “cava de col·lecció amb filosofia de gran vi”
  • CA
Alta Alella 10

!--akiadsense-->

Neix Alta Alella 10 Gran Reserva, definit per la família Pujol-Busquets Guillén com un “cava de col·lecció amb filosofia de ‘gran vi’” i un cava que mostra “l’elegància del pas del temps”. Alta Alella 10 és fruit d’una llarga criança, un cava Gran Reserva Brut Nature, ecològic i d’anyada, que procedeix d’una collita primerenca sobre sòls de Sauló del Torrent de Vallcirera, actualment una zona de cava de paratge qualificat. La verema primerenca té com a objectiu conserva l’alta acidesa màlica natural del raïm, una condició típica dels grans espumosos del món i que permet la llarga criança del vi. Fermenta en bótes de roure francès Allier de segon any i reposa sobre les seves mares un mínim de deu anys, d’aquí el seu nom.

La Serra de Mar és, segons el celler, “el bressol de caves amb una personalitat marcada, tant per la seva frescor com per l’aptitud per produir caves de guarda i sense necessitat de maquillatge, és a dir, sense licor d’expedició”. El terreny d’Alta Alella al Torrent de Vallcirera, compost de Sauló, un terreny àcid amb molt bon drenatge que permet a l’aigua de la pluja arribar fins a les arrels profundes, segons expliquen des d’Alta Alella, “proveeix al raïm d’una acidesa excepcional, un factor diferencial que unit a la lleugera amargor de la varietat, el clima i la salinitat deguda a la proximitat d’aquest paratge amb el mar, ens ha permès elaborar aquest cava de col·lecció, un cava que és la promesa d’un gran vi i sens dubte, la demostració que el pas del temps aporta una distingida elegància”.

Després d’un hivern plujós i fred -fins i tot amb un dia extraordinari de neu poc comú a la zona del Maresme- les vinyes al 2010 van iniciar la brotació més tard del que és habitual però amb un gran vigor fruit de la humitat acumulada en el sòl. L’estiu, amb temperatures suaus, va fer que la maduració fos lenta amb un inici de verema a mitjans del mes d’agost. Els controls de maduració diaris van permetre veremar el raïm en el seu moment òptim aconseguint el grau i l’acidesa adients.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa