VadeVi
El Cava de Paratge Qualificat es presenta en societat a Londres
  • CA

Londres acull aquest dilluns 20 de novembre el primer tast de Cava de Paratge Qualificat que es fa al Regne Unit; un acte exclusiu destinat a 80 persones entre les qual s’ha convidat periodistes especialitzats, Masters of Wine, importadors i sommeliers.

El lloc triat per a l’ocasió és la cúpula de l’edifici The Gherkin, obra de l’arquitecte britànic Norman Foster, on el president de la DO Cava, Pere Bonet, i el Master of Wine español, Pedro Ballesteros, presentaran la singularitat i l’exclusivitat del Cava de Paratge Qualificat. L’acte el tancarà Fernando Burgaz, director general de la Indústria Alimentària del Ministeri d’Agricultura de l’Estat espanyol.

El tast reunirà també representants dels cellers, que explicaran l’elaboració i les particularitats dels Caves de Paratge Qualificat, ressaltant el producte genuí que se n’obté. Es tracta d’Alta Alella Mirgin, Agricola Can Sala, Codorniu, Juvé &Camps, Gramona, Sabaté i Coca, Recaredo, Torelló i Vins el Cep.

L’acte acabarà amb un còctel a la planta 39 del gratacel neofuturista situat al cor financer de la ‘City’, on es maridaran propostes del Xef Barry Tonks amb els diferents productes participants.

Sobre el Cava de Paratge Qualificat

Els Caves de Paratge Qualificat han de tenir una edat mínima del vinyer de 10 anys, un rendiment màxim de 8.000 quilos per hectàrea i una verema manual. Altres requisits indispensables són la vinificació en la propietat, un rendiment d’extracció màxima per hectàrea de 48 hectolitres, una qualificació del vi base, una criança mínima de fermentació en ampolla de 36 mesos i traçabilitat integral des de la vinya fins a la comercialització, entre altres aspectes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa