VadeVi
CCOO exigeix a la nova direcció de Codorníu garanties per la plantilla
  • CA
Vista nocturna del  exterior de la sala Puig i Cadafalch  de Codorníu

!--akiadsense-->

Davant el tancament de l’operació de compra de la majoria del capital del Grup Codorníu per part del fons d’inversions nord-americà Carlyle, que s’ha fet efectiu aquest dimarts, CCOO demana que aquesta operació garanteixi l’ocupació al grup, així com la consolidació d’un projecte industrial de futur.

Aquest dimecres, la Secció Sindical Intercentres de CCOO del Grup Codorníu s’ha reunit amb els secretaris generals de CCOO d’Indústria estatal i de Catalunya, Agustín Martín i José Antonio Hernández, respectivament, per analitzar la situació i definir el posicionament del sindicat davant d’aquesta operació. En un comunicat, el sindicat assegura que “la presència dels màxims responsables dels sectors d’Indústria de Catalunya i Espanya en aquesta reunió posa de manifest la preocupació del sindicat davant la deriva que està prenent el sector del cava i el compromís de CCOO amb el mateix. Un compromís que és patent des de fa anys, amb la proposta de creació d’una taula sectorial”.

En el marc de la trobada s’ha acordat demanar una reunió urgent amb la nova direcció del grup per conèixer quan abans millor l’estratègia i el pla de futur que els nous propietaris tenen per a l’empresa, i exigir-los garanties d’estabilitat i de futur per al conjunt de treballadors i treballadores, així com la definició d’un projecte industrial per a la companyia.

En el mateix comunicat, CCOO anuncia que posa la seva “experiència i representació a disposició de la nova direcció del Grup Codorníu per col·laborar i treballar conjuntament per tornar a situar la companyia al lloc que es mereix”.

Les empreses que formen el Grup Codorníu compten, aproximadament, amb un total de 500 treballadors i treballadores i 28 delegats i delegades de CCOO a l’Estat, que suposen el 90% de la representació del grup.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa