VadeVi
Puig: “És un acord històric, fa uns mesos no es podia ni parlar de zonificar la DO Cava”
  • CA
un moment de la cimera entre cavistes i pagesos del cava a l'incavi
Un moment de la primera reunió de la cimera entre cavistes i pagesos del cava a l’incavi que es va fer el 22 d’agost de 2019 | M.R.F.

!--akiadsense-->

El director general de l’Incavi, Salvador Puig, assegura que l’acord unànim del ple del Consel Regulador del Cava en l’aprovació del Pla Estratègic “suposa un canvi potent. “Era molt important psicològicament acabar l’any amb un acord”.

Puig participa sempre al ple del consell regulador com a representant de la Generalitat tal i com ho fan els representants de les diferents comunicats autònomes espanyoles que també formen part de la regió cava, València, Extrematura, La Rioja i Aragó.

En declaracions a Vadevi, el director de l’Incavi, explicava que més que un canvi trascendental per algun aspecte concret, “el més important és la suma de tot. A poc a poc es parlarà de més tipus de cava, el consumidor podrà visualitzar clarament les diferents qualitats i els diferents productes i en podrà saber el seu origen”. I parla d’un “fet històric, tot just fa uns mesos era inimaginable que la DO Cava es pogués zonficar, no es podia ni parlar i ara està aprovat”.

Un cop fet aquest ple, es convocarà en breu la Cimera del Cava que impulsa la consellera d’Agricultura Teresa Jordà i que serà probablement a finals de gener. Per Puig el Pla Estratègic és una mirada mig i llarg termini, mentre la Cimera va nèixer per abordar problemàtiques més a curt termini i per tantsón inciatives complementàries. “Amb el Pla Estratègic a la mà, a la propera verea poca cosa es podrà fer” diu Puig. “Són velocitats diferents. Intentarem que la cimera serveixi en aquest sentit per evitar que es torni a reproduir la crisi de preus de l’estiu de 2019.” En aquest sentit, afirma el director de l’Incavi, “nosaltres farem el mateix que el 22 d’agost. Intentar que hi hagi tothom a la reunió, intentar dialogar amb tots els interessos sobre la taula i buscar, entre tots, la manera d’equilibrar-los”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa