VadeVi
Cortés (Unión Extremadura): “La DO Cava ens ha discriminat i ara hem aconseguit una victòria moral”
  • CA
Els pagesos d'Almendralejo creuen que poden doblar encara la seva superfície de vinya sense col·lapsar el mercat
Els pagesos d’Almendralejo creuen que poden doblar encara la seva superfície de vinya sense col·lapsar el mercat | Europapress

!--akiadsense-->

Extremadura rep amb satisfacció la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid que anul·la la resolució del govern espanyol sobre la limitació de creixement a la DO Cava. El secretari general de l’associació agrària La Unión Extremadura, Luís Cortés, afirma en declaracions a Vadevi, “hem aconseguit una victòria moral. Ha quedat clar que s’han vulnerat els nostres drets i que ens han discriminat perquè la sentència demostra que no s’ha respectat el principi de solidaritat entre regions”.

Cortés considera que s’estan tractant igual dues situacions diferents. “A Catalunya l’oferta i al demanda està equilibrada però a Almendralejo o a Requena, per exemple, la venda de cava és molt superior a la producció”, assegura.

Però a més el secretari d’aquesta organització agrària considera que “la discussió és estúpida. Algú pensa de debò que passarà res perquè sembrem 200 hectàrees més de vinya per cava enlloc de les 57 que es van autoritzar per la campanya de 2018? Això no desequilibra el mercat”.

Tot i que sembla contradictori afegeix a més que això no suposa cap amenaça, “no hi ha un interès especial en fer un creixement desorbitat a Almendralejo més encara si tenim en compte el preu del raïm per cava, però ens han de deixar créixer perquè ja està bé que el Consell Regulador ens passi el corró perquè si ho fa tornarem als tribunal i tornaran a perdre”.

Per evitar situacions com aquesta i una nova judicialització d’aquestes decisions Cortés proposa canviar l’estructura del consell regulador per permetre la representació de les altres subzones de la DO Cava. “Seria la millor manera de que totes les sensibilitat estiguin veritablement representades. Perquè ara les decisions les pren Catalunya des del desconeixement de la nostra realitat” sentencia Cortés.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa