VadeVi
Damià Deàs: “Per primera vegada veiem que el govern de Catalunya està al costat del cava”
  • CA
La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà i el president d'Aecava Damià Deàs després de reunir-se aquest dijous
La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà i el president d’Aecava Damià Deàs després de reunir-se aquest dijous | M.R.F.

!–akiadsense–>

El president de la nova patronal del cava AECAVA, fruit de la fusió de l’Institut del Cava i de Pimecava, Damià Deàs, afirma en declaracions a Vadevi: “per primera vegada veiem que el govern de Catalunya està al costat del cava, però no només dels elaboradors sinó al costat de tota la cadena de valor”.

Per Deàs, que el departament d’Agricultura s’hagi compromès a destinar 4 milions d’euros per promoure l’ús del Most Concentrat Rectificat per a la segona fermentació del cava, és una mesura històrica. “Si som capaços de fer servir l’MCR com la nostra glucosa enlloc de fer servir sucre de remolatxa, per exemple, primer estem fent economia circular, consumint un producte de proximitat i el que és més important, serà el primer escumós del món que podrem dir que està elaborat íntegrament del raïm. Ara ho hem de fer econòmicament sostenible”, afirma.

El president d’AECAVA, en canvi, no es mostra tan satisfet pel que fa a les mesures previstes pel govern espanyol que aquest dijous han entrat en vigor. “L’emmagatzematge ho hem de dimensionar perquè no sabem exactament com es farà, la verema en verd és escàs, 10 milions per tot l’estat és molt poc i pel fa a la destil·lació, el preu de 40 cèntim és irrisori pels vins amb denominació d’origen”, explica. També lamenta que els terminis per sol·licitar aquests ajuts siguin tan curts perquè obligarà a prendre decisions d’una forma molt ràpida.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa