VadeVi
Dies de festa i cava a Sant Sadurní amb el Cavatast

Divendres s’inaugurava la XXI edició del Cavatast al CIC Fassina de can Guineu, a Sant Sadurní d’Anoia. El director de RAC1, Eduard Pujol, donava el tret de sortida als tres dies de mostra, acompanyat de la regidora de Turisme i Comerç de Sant Sadurní d’Anoia, Maria Rosell, i l’alcalde Josep Maria Ribas. Eduard Pujol fa uns anys que viu al Penedès i coneix les qualitats de la zona i del seu producte estrella, el cava. Això el converteix en la persona ideal per donar el tret de sortida al Cavatast d’enguany.

La primera tinent d’alcalde i regidora de Turisme i Comerç, Maria Rosell, ha donat la benvinguda a tots els assistents a la inauguració d’una mostra que cada any estreny més la seva relació amb el municipi i amb la comarca. “Sant Sadurní no es concep sense el Cavatast, que s’ha convertit en un esdeveniment arreu de la comarca i del país”, ha destacat. Rosell també ha volgut agrair a tothom qui fa possible que cada any el Cavatast sigui un èxit: “sense tots els expositors, els patrocinadors i els col·laboradors la mostra no seria el que és”. “Sant Sadurní és un dels municipis que més exporta arreu del món i el Cavatast és un esdeveniment que dóna projecció a les nostres empreses i les nostres caves”.

La regidora de Turisme ha aprofitat per explicar algunes de les novetats més destacades d’enguany. Una d’elles és que la botiga del Cavatast s’ha ubicat a la mateixa fira, perquè així els visitants puguin comprar els productes que degusten a la mostra. Per acabar, Rosell ha donat la benvinguda al municipi convidat d’enguany, que és Cassà de la Selva, i als municipis germans Zegama i Cañete la Real. “Sou els nostres germans i sempre ho sereu”, els ha dit la regidora municipal.

El director de Rac1, Eduard Pujol, ha començat la seva intervenció agraint a l’organització haver optat per ell per fer el pregó del Cavatast 2017: “És un honor i espero estar a l’alçada de la seva confiança”.

Durant tot el cap de setmana milers de persones s’acostaran al municipi per gaudir de bons moments al voltant d’una copa de cava. Una copa que és el resultat del treball de moltes persones que Pujol ha volgut posar en valor: “L’ampolla de cava que finalment obrim és el resultat d’una suma de molts esforços. Al darrere de la voluntat de fer un bon cava hi ha la gent i l’acte de generositat de voler fer feliç als altres”.

Per brindar necessitem la complicitat, l’amor i l’amistat d’algú altre. Som animals socials, necessitem compartir. En definitiva, som animals de cava. No tindria cap sentit fer cava si estiguéssim sols, no el podríem gaudir si estiguéssim sols”, ha explicat l’Eduard Pujol. “El Cavatast és una festa de sabors, olors i bombolles”. I ha acabat amb un consell final: “Camineu, camineu molt. Tasteu, tasteu molt.”

L’alcalde de Sant Sadurní d’Anoia, Josep Maria Ribas, ha conclòs l’acte i ha destacat la fortalesa que ha adquirit el Cavatast al llarg de les edicions. “El Cavatast ja és una fira referent del sector després de 21 anys d’esforços constants per dotar-la de mes qualitat. És la manera que tenim d’ensenyar al món la feina que fem aquí, a la capital del cava.” Ribas ha agraït a tots els patrocinadors, col·laboradors, elaboradors de cava i veïns i veïnes la feina que fan i el seu compromís amb la mostra i els ha convidat a gaudir-ne i passar un bon cap de setmana a Sant Sadurní: “Ens cal riure, conversar assaborint el millor que ens dona la terra i el nostre esforç. Regalem-nos i gaudim d’uns bons dies al Cavatast”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa