VadeVi
La DO Cava acata la decisió del Suprem però recorda que és qui més coneix les necessitat del sector
Verema 2020 DO CAVA
!--akiadsense-->

La DO Cava respecta la sentència emesa aquest dissabte pel Tribunal Suprem que retorna al ministeri d’Agricultura la potestat de decidir si la superfície de vinya de cava s’incrementa o no. Fonts del Consell Regulador han explicat a Vadevi que acaten la decisió del Suprem que considera que la reforma del Reial Decret aprovada el mes de setembre de 2019 no s’ajusta a la normativa europea.

Una sentència que arriba després del recurs presentat per la Junta d’Extremadura perquè entén que amb aquesta decisió les comunitats autònomes no tenen la possibilitat de donar la seva opinió.

Des de la DO Cava recorden que les comunitats autònomes de la regió cava estan representades al mateix Consell Regulador, però “no volen entrar en batalles que consideren polítiques”.

Afirmen, a més a més, que “el Consell Regulador és la institució que més coneix la realitat del sector i qui té una millor visió per decidir el seu futur. La nostra obligació és regular-lo”.

Expliquen que no durant a terme cap acció, de fet la sentència del Suprem ja no es pot recórrer, i que aquesta decisió no afectarà al desenvolupament del Pla Estratègic, el projecte que ha de segmentar per qualitat el cava i n’ha d’especificar el seu origen.

De la seva banda, Damià Deàs, president de la patronal del cava AECAVA, explica a Vadevi que “volen pensar-hi una mica més i analitzar exactament quina és la situació, però d’entrada no és agrada gens”.

Nou comentari

Comparteix