VadeVi
La DO Cava acusa Corpinnat i la DO Penedès de deslleialtat
  • CA

!--akiadsense-->

Posicionament del Consell Regulador de la DOP Cava davant la possible creació d’una nova DO

Davant l’anunci publicat avui al 3devuit sobre les negociacions per constituir una nova DO a la zona del Penedès i dels arguments esgrimits per Corpinnat i Clàssic Penedès per dur a terme aquesta iniciativa, el Consell Regulador de la DOP Cava manifesta que:

Lamenta profundament que els cellers participants en aquest acord hagin pres la decisió d’autoexcluir-se del procés de renovació que s’està realitzant en el si de la DO i que té com objectiu reestructurar el Cava per adaptar-lo als nous reptes presents i futurs als que s’enfronta.

Com ja va anunciar-se, el pla estratègic que s’ha iniciat aposta per la qualitat i la diferenciació de la Denominació d’Origen Cava. Un pla que s’estructura en tres pilars: la Segmentació / Zonificació, la Garantia i la Promoció.

La Segmentació consistirà en donar valor al producte, diferenciar les seves característiques i distingir els productes de més qualitat. La Zonificació pretén donar valor al Cava destacant i donant significat als diferents territoris d’origen. El pilar de la Garantia aprofundirà en el control de la regulació i una producció en equilibri amb la demanda. Per últim, en l’àmbit de la Promoció, el Consell Regulador aposta per incrementar el prestigi del Cava i incentivar el seu consum a nivell nacional i internacional. Tot amb l’objectiu de garantir la sostenibilitat del territori.

Durant els últims mesos, aquest procés de canvi que s’ha iniciat ha estat lleial amb tot el sector, públic i transparent per part de la DO Cava i els seus membres. En tot moment, els cellers de Corpinnat van tenir l’oportunitat de participar en aquest procés de refundació.

Malgrat això, les manifestacions abocades per Corpinnat i Clàssic Penedès al 3devuit per justificar la creació d’una nova DO son profundament deslleials.

En aquest sentit, sorprèn el secretisme amb el que s’han dut a terme aquestes negociacions per crear una “nova” DO que té com únic objectiu suplantar a la DO Cava i adaptar-se a les necessitats específiques dels nou cellers de Corpinnat, contradient les seves pròpies manifestacions públiques de diàleg.

El Consell Regulador de la DOP Cava sempre ha estat obert i receptiu al diàleg constructiu amb l’objectiu d’aconseguir un benefici pel conjunt del sector del Cava i el seu territori. Per aquest motiu, resulta difícil comprendre l’actitud de Corpinnat i la DO Penedès en actuar en tot moment a esquenes del sector.

Així mateix, les declaracions del Sr. Ton Mata, Director General de Recaredo, citades a l’article publicat per 3devuit, no oculten la intenció d’apropiar-se i treure’n profit de la història comú construïda pel sector del Cava, de la qual han estat partícips i beneficiats, quan afirma que “No hi ha ninguna zona al món que acumuli gairebé 150 anys d’història en l’elaboració d’escumosos i que, a més, tingui varietats pròpies de gran qualitat. Això ho hem d’aprofitar”.

El Consell Regulador del Cava veu el procés d’evolució del sector com una època de canvi necessària, similar a les que van passar en el seu moment altres grans DO com Champagne o Rioja. Aquesta ha de fer-se front com a una oportunitat de col·laborar conjuntament, amb l’objectiu comú de potenciar l’herència històrica del Cava i el seu territori per posicionar-se a nivell internacional com una opció rellevant pel gaudi del consumidor pels seus vins escumosos de gran qualitat, llarga criança, origen mediterrani i perfecta harmonia amb el bon menjar.

Per acabar, el Consell Regulador avaluarà totes les opcions possibles i durà a terme totes aquelles actuacions que consideri necessàries, en el marc de la defensa dels interessos dels viticultors i cellers que pertanyen al territori de la Denominació d’Origen Cava.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa