VadeVi
La DO Cava adopta noves mesures per donar suport al sector en temps de coronavirus
Cava

!--akiadsense-->

La DO Cava, arran de la situació de crisis sanitària i econòmica derivada de la pandèmia del Covid-19, ha aprovat una nova sèrie de mesures urgents amb la finalitat de pal·liar els efectes generats per la situació al sector.

Aplica de forma urgent moratòries en el cobrament de les contribucions econòmiques obligatòries durant el primer semestre de l’any 2020 i 60 dies pel cobrament dels marxamos corresponents al primer trimestre del 2020. També una reducció d’un 15% de les contribucions econòmiques obligatòries per a tots els operadors de la Denominació d’Origen Cava. I desenvoluparà accions formatives específiques en línia centrades en una eficaç gestió dels diversos canals de xarxes socials, dirigides als cellers adscrits a la DO Cava.

També es reforçarà el nivell de control i garantia de la producció per a la verema 2020. I finalment adjudicarà fins a 600.000 € extraordinaris a comunicació i promoció, en compensació a la pèrdua d’ingressos provinents de fons propis i subvencions de l’OCM. La DO Cava considera aquest àmbit prioritari i ja ha impulsat diverses campanyes específiques a través de la web i les xarxes socials, entre les quals destaca un concurs de receptes harmonitzades amb Cava. De la mateixa manera també es reforçaran les accions digitals a través dels diversos canals de xarxes socials.

D’altra banda, la DO Cava ha acordat reclamar als poders públics una sèrie d’ajudes i peticions a les administracions com sol·licitar ajuts públics directes a la destil·lació de crisis per a la reducció d’excedents de vi base Cava, ajuts directes extraordinaris per a cellers i per a la DO Cava, destinats a la promoció tant en el mercat interior com exterior, també un allargament dels termini del termini per a la replantació i per l’arrancada de la vinya.

Aquestes accions constitueixen un primer paquet adoptat amb caràcter excepcional i imminent, i aprovat amb caràcter obert, és a dir, adaptant-se i/o complementant-se amb posteriors mesures, si es donés el cas, en funció de l’evolució dels esdeveniments.

El president de la DO Cava, Javier Pagés, recorda l’excepcionalitat dels moments que s’estan vivint i trasllada un missatge d’optimisme. “Amb la unió de tots els agents, el sector del Cava, com en altres ocasions al llarg de la seva història, tornarà a demostrar la seva fortalesa i esperit de superació”, ha declarat.

Amb aquestes mesures, la DO Cava espera mitigar l’impacte de la Covid-19 al sector, reconeixent les necessitats de tots els actors i col·laborant en un futur sostenible i en creixement.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa