VadeVi
Més de 90 persones verifiquen el raïm de la DO Cava
  • CA
Verema 2020 DO CAVA

!--akiadsense-->

S’ha posat en marxa, per segon any consecutiu en aquests mesos de campanya, un potent equip de verificadors format per més de 90 persones. Aquest esforç garanteix la serietat, la procedència i la traçabilitat del producte des del seu mateix origen. El president de la DO Cava, Javier Pagés, afirma que l’aposta pel rigor i el control es realitza “en nom de donar la màxima garantia a al consumidor”. Les mesures de control adoptades aquesta denominació s’equiparen a les més exigents que s’apiquen a les denominacions d’origen més prestigioses del món.

Els més de 90 verificadors contractats, que han estat formats específicament, treballen 40 hores setmanals, amb un horari que va en funció de la pròpia realitat de la vinya i, conseqüentment, dels ritmes dels cellers als quals estan assignats. Els verificadors de la DO Cava reben una completa formació, que donada la realitat actual que vivim, és impartida tant presencialment com online; formació que enguany també inclou el coneixement i aplicació dels protocols i mesures de seguretat necessàries per adaptar-se a la COVID-19.

Els dies comencen d’hora donant entrada a la bàscula des d’on es verifiquen els quilos de raïm que ingressen per ser premsats, registrant la seva procedència i origen, analitzant, entre altres paràmetres qualitatius, els rendiments de les vinyes, el grau alcohòlic probable o els nivells d’àcid glucònic per verificar que es compleix amb la normativa exigida per la DO Cava. Es tracta d’un treball imprescindible per garantir la traçabilitat i compliment de les exigents normatives qualitatives.

Llançament d’una nova aplicació

Per a aquesta campanya s’ha desenvolupat una nova aplicació específica per verificadors i cellers. Aquesta permet recopilar i desenvolupar una base de dades a temps real. Els verificadors a través dels seus dispositius mòbils poden accedir a aquesta nova font de dades i, així, d’una forma fàcil i àgil, coordinar-se amb els cellers i garantir tant l’origen com el compliment de les normatives.

S’ha establert, així mateix, un centre de coordinació a la seu de el Consell Regulador amb quatre llocs de coordinació per a l’adequat seguiment i monitoratge de les dades entrades diàriament per cellers i verificadors a través de l’aplicació.

Compliment de les mesures de seguretat

Per a la contractació i assignació dels verificadors als cellers, s’han pres les mesures de seguretat corresponents. A més, cada verificador segueix la normativa i protocol COVID-19 del celler al qual ha estat assignat, realitzant proves PCR i controls de temperatura diaris. Així mateix, cada verificador rep els EPIS (equips de protecció individual) corresponents, entre els quals hi ha màscares i gel hidroalcohòlic. Aquest any hi ha aproximadament 90 verificadors i un total de 8 coordinadors treballant matins i tardes.

Els controls dels Serveis Tècnics de la DO Cava comencen a les vinyes, basant-se en els registres de les parcel·les amb dret a produir raïm per aquesta denominació, en el control de rendiments, la vigilància de la qualitat i la destinació final del raïm. Després de la verema, es realitzen controls de qualitat, analítics i organolèptics, per tal de qualificar els vins base, procés durant el qual s’efectuen inspeccions periòdiques, declaracions d’existències i verificació de moviments. Accions totes elles fonamentals per garantir la traçabilitat de producte i assegurar al consumidor Caves d’excel·lència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa