!--akiadsense-->

El Consell Regulador del Cava no fa declaracions sobre la decisió de Corpinnat de deixar la DO i tal i com anunciàvem emplacen a una roda de premsa aquest divendres dia 1. Així i tot en un comunicat fet públic a les 18.30h d’aquesta tarda, asseguren que “lamenten la sol·licitud de baixa d’aquests nou celler elaboradors i volen expressar el seu respecte per la decisió, voluntària i privada d’unes empreses que han crescut i que s’han consolidat sota el paraigua de la mateixa DO Cava”.

Recorden en el mateix comunicat que des del passat mes d’abril s’han produït diverses trobades amb el Consell Regulador del Cava per treballar conjuntament, i que el nou Ple del Consell Regulador, elegit després d’unes eleccions democràtiques el passat mes de juliol, es va posar a treballar en un dels seus projectes fonamentals com la creació de la zonificació del territori per especificar l’origen del raïm i per oferir als elaboradors i consumidors una segmentació qualitativa que permeti diferenciar les categories del cava. Des de la DO Cava van oferir a Corpinnat treballar conjuntament perquè entenien que en aquest punt hi havia moltes coincidències i ara “lamenten que hagin renunciat a seguir treballant conjuntament en el projecte de potenciació del Cava”.

En el comunicat es recullen les primeres declaracions de Javier Pagès, president de la DO: “Desgraciadament la gran discrepància és el temps. Coincidim en els objectius de territori i qualitat però no ha estat suficient per convèncer-los i finalment han cregut convenient seguir el seu camí. Des del Consell Regulador del Cava no hem deixat de reiterar, perquè hi creiem amb fermesa, que la unió i no la confusió genera la força necessària per competir exitosament en els mercats mundials. Sota aquesta premissa, hem volgut sumar l’AVEC (Associació de Viticultors i Elaboradors Corpinnat) en un projecte que compartim i des del que representa una DO, com a màxim exponent del sistema qualitatiu del nostre sector i que suposa una garantia total, traçabilitat i autenticitat per al consumidor”.

En cap moment no es fa referència al que des de Corpinnat consideren la gran discrepància que és la impossibilitat de posar la seva marca a les etiquetes. En canvi, des de la DO recorden que amb el nou estatus d’quests cellers, en abandonar la D.O. Cava, els membres de Corpinnat “no podran utilitzar o fer referència a la marca Cava, a la categoria Gran Reserva o al Cava de Paratge Qualificat, exclusives per als elaboradors inscrits en la DO Cava i que, actualment, representen el punt més alt de la piràmide qualitativa dels vins escumosos a escala mundial. Cal recordar que una Denominació d’Origen Protegida com el Cava és la màxima qualificació europea en vins, i per aquest motiu, els seus requisits són necessàriament molt estrictes en termes de qualitat, inspecció, control i etiquetatge”.

Nou comentari

Comparteix