VadeVi
La DO Cava preveu una reducció de la producció del 25% interanual
  • CA
Un treballador de Raimat transportant una caixa amb raïm, en l'inici de la verema
Un treballador de Raimat transportant una caixa amb raïm, en l’inici de la verema | ACN

!--akiadsense-->

La DO Cava preveu que la producció d’aquest any serà un 25% inferior respecte a l’exercici anterior. A través d’un comunicat, el Consell Regulador del Cava ha detallat que durant la verema d’enguany, tancada el passat 5 d’octubre, s’han recollit 240 milions de quilos de raïm, una xifra que contrasta amb els 322 milions de quilos de l’any passat. Segons la DO Cava, aquest descens es deu als efectes del míldiu –una malaltia que ataca la vinya-, als intensos temporals de primavera i a les mateixes limitacions imposades pel Consell Regulador, que aquest any ha limitat la producció a 10.000 quilos per hectàrea. Les comarques de l’Alt i el Baix Penedès i les parcel·les de vinya ecològica han estat les més afectades.

Una persona collint raïm amb mascareta durant la verema 2020
Una persona collint raïm amb mascareta durant la verema 2020 | ACN

!--akiadsense-->

Malgrat tot, des de l’organisme regulador apunten que la collita serà de bona qualitat. “La sequera dels dos últims mesos abans de la verema va contribuir a mitigar els efectes del míldiu i a obtenir una fruita petita, de grau i acidesa moderada, assegurant un raïm de bona qualitat”, explica el director dels serveis tècnics del Consell Reguladors, Luis Marco. Per altra banda, la DO assenyala que les condicions climatològiques han anticipat la verema en dues setmanes respecte al que és habitual.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa