VadeVi
Freixenet redueix la jornada dels treballadors per la previsió de caiguda de vendes de Nadal
  • CA
Segons Ferrer, Freixenet és més de Sant Sadurní que mai

!--akiadsense-->

El grup Freixenet ha reduït la jornada dels treballadors aquest mes de desembre entre un 20 i un 40%. La companyia ha activat ara l’ERTO presentat al juny, el qual no havia arribat a desplegar a tota la plantilla degut al bon ritme de les vendes a l’estranger. Segons el CEO de Freixenet, Pere Ferrer, les exportacions “s’han mantingut molt potents” i això ha permès esquivar l’embat de la crisi de la covid-19. Arribats a l’últim mes de l’any, però, la cavista preveu un descens d’activitat perquè tradicionalment el desembre se sustenta en el mercat espanyol. “Hi ha una caiguda molt important del PIB i una gran dependència del turisme, fet que ens ha dut a frenar la producció”, ha explicat aquest dijous Ferrer.

A preguntes de la premsa coincidint amb la presentació telemàtica de la campanya de Nadal, Ferrer ha destacat que al març Freixenet va constatar una “gran sortida” d’exportacions degut al neguit d’alguns mercats a tenir possibles problemes d’abastiment. La situació, ha dit, es va regular a l’abril i al maig, si bé durant l’estiu la companyia va registrar un repunt d’exportacions “molt potent”.

Ferrer ha recordat que el grup Freixenet exporta a 120 països d’arreu del món, i ha assegurat que els turistes procedents d’Anglaterra o Alemanya no han pogut consumir en les seves estades habituals a Espanya però ho han seguit fent als seus lloc d’origen. “Hem treballat molt”, ha celebrat, assegurant que això els va fer replantejar l’ERTO aprovat al juny, el qual havia d’afectar els 1.050 treballadors del grup però finalment només es va aplicar al departament d’administració.

Aquell expedient de regulació, però, tenia vigència fins a finals d’any i ara s’ha acabat activant per a tots els departaments. Des d’aquest passat dimecres, dia 1, l’ERTO afecta les cinc empreses del grup: Caves Freixenet, Segura Viudas, Castellblanc, UCSA i Comercial Grup Freixenet. La mesura suposa una reducció de la jornada d’entre el 20 i el 40%, la qual depèn del volum de producció de cada celler.

Tot i remarcar reiteradament que la companyia ha esquivat les conseqüències econòmiques de la pandèmia, Ferrer ha justificat l’ERTO dient que el mes de desembre és un període molt depenent del mercat espanyol. Ferrer ha augurat que les celebracions familiars del Nadal seran “normals”, però ha lamentat que les restriccions a l’hostaleria i la manca de turisme faran caure les vendes.

I és que el CEO de Freixenet ha apuntat que el 50% del seu negoci a l’estat espanyol es basa en el canal HORECA, un àmbit on les vendes “han estat molt difícils”. “Un cop subministrades totes les exportacions, ens queda el mercat espanyol, de manera que hem de frenar la producció, però l’ERTO serà només durant poques setmanes”, ha dit. Segons han precisat fonts de la companyia, la reducció de la jornada serà fins el dia 22 de desembre.

Respecte la nova DO d’escumosos penedesencs que estan negociant crear la DO Penedès i Corpinnat per distingir els productes d’aquest territori que fins ara no han trobat encaix a la DO Cava, Pere Ferrer ho ha considerat “un gran error”. Ferrer ha defensat el Cava com a “marca universal” i ha criticat les companyies escindides: “No aprofundir en fer la marca més potent em sembla un error”. Al mateix temps, ha aplaudit els canvis de normativa aprovats per la DO Cava amb les quals augura que “es sofisticarà més” el producte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa