VadeVi
La Generalitat Valenciana recorre el nom ‘Altos de Levante’ per designar els caves valencians
  • CA
Vinyes de Requena
Vinyes de Requena | Ajuntament de Requena

!–akiadsense–>

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana ha recorregut el títol ‘Altos de Levante’ que va decidir la DO Cava quan va anunciar la nova zonificació. Insta al sector del cava a buscar un nom alternatiu que permeti identificar clarament el territori d’origen de la producció.

El recurs d’oposició assenyala el caràcter “equívoc i inductor d’error i confusió” del terme ‘Levante’ associat a un lloc. Un criteri avalat pel Consell Valencià de Cultura, que en un informe desaconsella el seu ús per a referir-se al territori de la Comunitat Valenciana, i que “se sustenta així mateix en fonaments històrics, culturals i geogràfics”.

L’administració autonòmica ha expressat la seva oposició al nom ‘Altos de Levante’. Un terme que incompleix la normativa en matèria de Denominació d’Origen perquè no permet identificar el producte amb la zona d’origen de la producció, en aquest cas el municipi de Requena, a la província de València, on hi ha set cellers que produeixen cava.

El director general de Desenvolupament Rural, David Torres, ha explicat que la subzonificació que recull la modificació del plec de condicions ha de facilitar una informació clara i comprensible sobre el territori d’origen del producte. “Confiem que el sector consensue un nom alternatiu el més prompte possible que permeta reconéixer al cava que es produeix a Requena”, ha subratllat Torres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa