Ja s’han recollit 17 dels 300 milions de quilos de raïm amb aptitud cava

Una vegada més, la DO Cava posa en funcionament el seu sistema de verificació de la verema

Enguany, la verema de la DO Cava va començar amb normalitat el dia 8 d’agost, una mica més tard del que és habitual a causa de les condicions climatològiques. Com cada any, els serveis tècnics d’aquesta DO diposen de verificadors de verema per fer els controls d’entrada del raïm als cellers. A dia d’avui, ja s’han recollit aproximadament 17,8 milions de quilos de raïm amb aptitud cava, amb una mitjana de grau alcohòlic de 10,5º, dels 300 milions que s’espera que es veremin fins a principis del mes d’octubre.

La verema ha començat de forma generalitzada per a la varietat Macabeu i fa uns dies que van començar les de Chardonnay i Pinot Noir. Durant les properes setmanes es veremaran la resta de varietats. L’estudi de maduració que fan els serveis tècnics de la DO cava del mes de juliol ençà mostra que les diferents varietats evolucionen de forma adequada, i volen remarcar els esforços que han fet els viticultors al llarg del cicle vegetatius i, especialment, durant les darreres setmanes, on les condicions climatològiques han estat força complexes. Luis Marco, el director dels serveis tècnics de la DO Cava, comenta que “aquest anys s’espera una verema més abundant que l’anterior, amb graduacions moderades i bons nivells d’acidesa dels vins base”.

Nou comentari