VadeVi
Jordà demana al Ministeri d’Agricultura mesures urgents per fer front a la crisi del cava
Copes de cava

!--akiadsense-->

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, demana al ministre del ram, Luís Planas que s’aprovin mesures amb caràcter d’urgència per anticipar-se a una nova crisi del cava.

La DO Cava arrossega des de fa anys un fort desequilibri entre l’oferta i la demanda d’aquest producte que es veurà agreujada amb la crisi del coronavirus, tal com explicava el seu president, Javier Pagès.

El tancament d’hotels i restaurants ha accentuat el problema que arrossega el sector com a conseqüència de l’excedent de raïm i de vi base per a cava i per això des de la Generalitat és demana al govern espanyol que prengui mesures.

En el marc del Consell Consultiu d’Agricultura d’aquest dimecres, Teresa Jordà ha fet arribar al ministeri d’Agricultura algunes de les demandes dels productors de raïm. Com subvencionar la destil·lació i la desqualificació de vi base, l’allargament de terminis de replantació de vinya i una forta acció de promoció del cava. S’espera que en els pròxims dies el Ministeri doni resposta en relació amb la posada en marxa d’aquestes mesures.

Paral·lelament, el Departament d’Agricultura està treballant amb el Consell Regulador de la DO Cava i representants del sector, per posar en marxa altres mesures, que s’han anat plantejant en les cimeres, i que poden, també, contribuir a reduir l’oferta excessiva de raïm i de vi base per al cava. Unes mesures que ni en la passada Cimera del Cava del mes de gener, ni ara, no s’han donat a conèixer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa