VadeVi
Jordi Martínez representarà Catalunya i Andorra al concurs “Millor Sommelier Internacional en Cava”
  • CA

Jordi Martínez, sommelier de Selecte Wine Store s’ha proclamat guanyador de la quarta semifinal del concurs “Millor Sommelier Internacional en Cava”.

El guanyador, que ha rebut una beca de 1.200 euros i una medalla d’or, ha estat escollit entre 37 sommeliers que han participat aquest dimarts a Barcelona en la quarta semifinal celebrada a l’Hotel Alimarta-CETT. Els segons classificats, amb una beca de 800 euros i una medalla de plata, han estat Idelfonso García, sommelier de l’Hotel Bernat II (Calella) i Iván Ruiz de LOCatamos (Barcelona).

Desenvolupament del concurs

Durant la jornada, els sommeliers de Catalunya i Andorra s’han enfrontat a dos caves para intentar aconseguir una plaça a la final. A primera hora, els participants han assistit a una ponència professional impartida pel director tècnic del Consell Regulador del Cava, Francisco González.

A continuació, els concursants s’han sotmès a una prova escrita sobre el món d’aquest vi espumós i un tast a cegues on han hagut de desxifrar quin tipus de cava amagava cada copa.

El jurat ha comptat amb la col·laboració de Francisco González, director tècnic del Consell Regulador del Cava i president d’aquest jurat; Anna Vicens, presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers (ACS); Chiara Gai de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB); Mercè García de CETT; César Cànovas, membre de l’ACS i el sommelier Emilio Valiente.

Aquest certamen, de caràcter biennal, es durà a terme a 11 ciutats de l’estat i a Bèlgica i Mèxic D.F, i té per objectiu la col·laboració en la formació dels professionals i la professionalització del coneixement del cava.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa