VadeVi
Dos catalans, semifinalistes al ‘Millor Sommelier internacional en Cava’
  • CA
Audry Doré i Josep Pelegrín, segona i primera classificat en la Semificinal Extraordinària Millor Sommelier Internacional en Cava
Audry Doré i Josep Pelegrín, segona i primera classificat en la Semificinal Extraordinària Millor Sommelier Internacional en Cava

!--akiadsense-->

Tretze sommeliers de gran prestigi han participat en la semifinal extraordinària del concurs ‘Millor Sommelier Internacional en Cava’ que s’ha celebrat aquest dilluns dins el XIX Saló dels Millors Vins d’Espanya organitzat per Guía Peñín a IFEMA, a Madrid.

El primer classificat ha estat Josep Pelegrín, sommelier a l’Escola d’Hostaleria Joviat i Millor Sommelier d’Espanya el 2016, que va rebre una beca de 1.200 euros i medalla d’or. La segona classificada ha sigut Audrey Dore, sommelier del restaurant Celler de Can Roca i Millor Sommelier de Catalunya el 2017, que va rebre una beca de 800 euros i medalla de plata.

Seminfinal extraordinària Millor Sommelier Internacional del Cava

!--akiadsense-->

El jurat, que ha estat presidit per Francisco González, assessor de la DO Cava, ha comptat amb la periodista de vins Mara Sánchez; Pablo Martín, president de la Unión de Asociaciones Españolas de Sumilleres (UAES) i amb Manuel Senante, representant de la Cambra de Comerç de Madrid i de l’Acadèmia Madrilenya de Gastronomia.

A més, la direcció del concurs ‘Millor Sommelier Internacional en Cava’ ha aprofitat l’ocasió per modificar un error que es va detectar amb els premiats en la vuitena semifinal celebrada a Valladolid. En aquest sentit, s’ha fet entrega ‘amb la màxima transparència’ dels nous guardons a Javier Mayoral, sommelier del restaurant Rincón de España, com primer classificat, i a Roberto Galán, sommelier de l’hotel Los Cuatro Postes, com a segon classificat.

Desenvolupament del concurs

Durant la jornada, els sommeliers s’han enfrontat a dos caves per intentar aconseguir una plaça a la final. A primera hora els participants han assistit a una ponència professional impartida per Francisco González. A continuació, els concursants s’han sotmès a una prova escrita sobre el món d’aquest vi escumós i a un tast a cegues on han hagut de desxifrar quin tipus de cava amagava cada copa. A més, els sommeliers han conegut de primera mà les propostes gastronòmiques que mariden millor amb el cava i la versatilitat a l’hora de buscar l’equilibri entre ells.

Aquest certamen, de caràcter biennal, es desenvolupa en 11 ciutats de l’Estat i a Bèlgica i té com a objectiu la col·laboració en la formació dels professionals i la professionalització del coneixement del cava. La Gran Final se celebrarà a Barcelona durant el pròxim any.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa