VadeVi
L’anyada 2015 del Blanc de Noirs de Juvé & Camps ja és ecològica
El Blanc de Noirs de Juvé i Camps ja és ecològic

!--akiadsense-->

Juvé & Camps presenta la primera anyada amb certificació ecològica del seu monovarietal de pinot noir, Blanc de Noirs. L’anyada 2015 suposa un punt d’inflexió per al celler, mostrant el resultat d’anys de reconversió de les seves pròpies vinyes.

“En el 2015, després de tres anys d’intens treball, vam aconseguir la certificació ecològica de tota la nostra vinya i des de llavors continuem treballant perquè la mateixa filosofia s’estengui a totes les àrees del celler”, declara Meritxell Juvé, Consellera Delegada i quarta generació de Juvé & Camps.

Blanc de Noirs 2015 procedeix de vinyes conreades de forma 100% ecològica en una parcel·la de la vinya Torre Alta, de terreny argilós, amb una orientació nord-oest i un pendent suau. Veremat manualment, aquest cava s’elabora a partir de raïms negres gràcies a que l’extracció del most es realitza sense que entri en contacte amb les pells, evitant així el traspàs de color. Juvé & Camps va ser un dels cellers pioners en la plantació i elaboració de vins i escumosos a partir de la varietat pinot noir al Penedès, conreant-la des de principis de la dècada dels 80.

Toni Cantos, enòleg de Juvé & Camps, constata que “es tracta d’un vi que ha superat les nostres expectatives. El nostre objectiu és explorar totes les varietats per si soles, descobrir-les una a una i desenvolupar al màxim el seu potencial. Amb Blanc Noirs hem aconseguit un producte final excepcional seguint un tipus d’elaboració mai abans provat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa