VadeVi
Juvé & Camps treu al mercat el seu primer Cava de Paratge Qualificat
La Capella de Juvé & Camps, Cava de Paratge Qualificat

!--akiadsense-->

Surt al mercat La Capella 2007, que amb la seva tercera anyada aconsegueix el distintiu de Cava de Paratge Qualificat, atorgat als caves de màxima qualitat. Elaborat amb la varietat xarel·lo i procedent d’un únic paratge, La Capella, també parteix d’un sòl particular, on s’obté un raïm de molt caràcter i nervi, trets fonamentals per a aquest cava amb un potencial de criança únic.

La Capella és un cava fruit de la inquietud de la família Juvé. Realitza 108 mesos de criança sobre lies fines, amb una producció limitada de 3.000 ampolles. Afirmen que l’estructura, la complexitat i una frescor sorprenent són els senyals d’identitat d’aquest cava.

Juvé & Camps s’obre pas dins dels Caves de Paratge Qualificat amb La Capella, on el raïm procedeix de la finca d’Espiells, concretament de la parcel·la que ha donat nom a aquest cava.

Un paratge únic de 7 hectàrees amb xarel·los de més de 25 anys, dels que només 0,7 hectàrees cultivades en vas es dediquen a l’elaboració de La Capella. La singularitat d’aquesta vinya resideix en un sòl desenvolupat a partir de lutites o arenoses, moderadament profund (40-80cm), de bon drenatge, textura mitja i amb pocs elements grossos (5-15%).

Juvé & Camps ha apostat des dels seus inicis per les llargues criances i els caves premium. Cava de Paratge Qualificat, distintiu de qualitat que ara ostenta La Capella, remarca l’exclusivitat dels caves que es diferencien per la seva traçabilitat, des del procés que viuen a la vinya, la verema manual, la seva acurada elaboració i la posterior criança.

Cava de Paratge Qualificat

És el nou distintiu per als caves procedents d’un paratge qualificat determinat de la DO Cava, un reconeixement d’alta qualitat. Per a formar part d’aquesta categoria, es tenen en compte que les condicions edàfiques i microclimàtiques siguin les pròpies d’un espai determinat. Així, els raïms s’obtenen juntament amb uns criteris de qualitat tant en la producció com en la elaboració que propicien unes característiques singulars en els caves. Per a això la vinya ha de tenir una antiguitat superior als 10 anys i un rendiment de producció per hectàrea d’un màxim de 8.000 kg, comptant sempre amb una verema manual. La criança mínima en ampolla ha de ser de 36 mesos, elaborat en els tipus Brut o Brut Nature i sempre amb caves d’anyada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa