VadeVi
Hi havia una vegada el «Llibre verd de la vinya del cava»
  • CA

La DO Cava ha editat el Llibre verd de la vinya del cava“> amb l’objectiu de donar a conèixer l’esforç que realitzen els viticultors i atorgar la importància que la viticultura mereix en el món del cava.

L’obra, escrita pels serveis tècnics de la DO Cava, resulta un viatge pels paisatges i la natura, per la història i el futur del sector vitivinícola. En aquesta, el treball i la cura de la terra es plantegen com la base fonamental per al desenvolupament d’uns caves i paisatges admirats i de qualitat.

En ell es posa especial atenció a aspectes com el paisatge vitivinícola, es fa un recorregut pel cicle vegetatiu del cep i es mostra un esquema de bones pràctiques aplicades al cultiu de la vinya, entre altres. També es parla d’enoturisme, vist com una nova font de riquesa néta per al territori i com una manera de donar a conèixer el

En l’obra, prologada pel president del Consell Regulador, Pere Bonet, es destaca la importància del treball conjunt entre viticultura i enologia, com mitjà per obtenir el millor resultat de les veremes i en conseqüència els millors caves. El llibre compta amb les revisions de Miquel Vidal, president de CEPvi i gran defensor del paisatge del vi i amb les il·lustracions de la vilafranquina Núria Tomàs Mayolas.

Actualment està disponible en català, castellà i anglès i està previst que es reparteixi entre el sector viticultor de manera gratuïta. Així mateix, està disponible per a la seva descàrrega gratuïta en la pàgina web.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa