El ministre Luís Planas i el president de la DO Cava en la compareixença d'aquest dijous
El ministre Luís Planas i el president de la DO Cava en la compareixença d’aquest dijous | M.R.F.

!--akiadsense-->

El Ministre d’Agricultura, Luís Planas assegura que no és correcte “que sigui el govern de l’estat el que prengui la decisió sobre quantes hectàrees es poden plantar i com ha de créixer la DO Cava, quan els diners que s’hi juga no són els seus”.

Planas es referia d’aquesta manera a la mesura que es va prendre ara fa poc més d’un any de donar potestat a la DOQ Rioja i a la DO Cava per decidir les noves plantacions de vinya.

I és que precisament aquesta és una de les mesures que ha recordat el ministre en la compareixença davant els mitjans de comunicació, just abans de reunir-se amb el Consell Regulador de la DO Cava en ple. La trobada estava prevista pel dia 12 de març, però el confinament ho va impedir.

El titular d’Agricultura assegura que aquesta mesura es va prendre per “despolitizar aquesta decisió” que ha enfrontat els productors extremenys, aragonesos i valencians amb els catalans, especialment els d’Almendralejo, a Extremadura, que asseguren que el tracte és desigual i que el Govern de Sánchez només té en compte les reivindicacions dels productors de Catalunya. Tant, que fins i tot la Junta d’Extremadura s’ha posicionat en contra de no deixar crèixer la DO Cava a la seva zona i ho ha portat als tribunals.

En aquest sentit, Planas assegura que “no hi ha cap tracte de favor amb els productors catalans de cava i tot i que no és gens fàcil, així ho he explicat als viticultors d’aquestes zones. . Recorda que el que fa el govern espanyol és “reconéixer el saber fer del Consell Regulador, com a autoritat per decidir quin ha de ser el seu creixement”.

DO Cava

!--akiadsense-->

El Ministre ha elogiat precisament, la tasca de la DO Cava, especialment l’aprovació per unanimitat del Pla Estratègic que preveu una segmentació i zonificació del Cava per donar-li el màxim valor possible.

Sobre la sortida de celllers de la DO Cava, els ara Corpinnat, i sobre les converses entre aquests i la DO Penedès per crear una nova denominació d’origen d’escumosos, el ministre hi passa de puntetes. Recorda que “a vegades ens pensem que ens coneixen a tot el món i no és veritat. El Cava té reputació i una marca assentada, i en un mercat obert com aquest, la reputació s’ha de preservar”.

En aquesta compareixença també hi era el president de la DO Cava, Javier Pagès i la delegada del govern espanyol, Teresa Cunillera. Després de la reunió estava prevista una visita institucional a Freixenet i Codorníu.

Nou comentari

Comparteix