VadeVi
Mesura històrica: es redueix la producció a la DO Cava a 10.000 kg de raïm per hectàrea
  • CA
Ampolles de cava de Freixenet

!--akiadsense-->

El Ple de la DO Cava ha aprovat aquest dimecres dimecres, en una sessió telemàtica, una sèrie de mesures de gran importància amb les quals fer front als excedents de vi base i raïm que tensen el mercat. Les mesures també volen donar resposta a les dificultats addicionals que suposen per al sector els greus efectes originats per la pandèmia de la Covid-19.

Així es redueix la producció de raïm per la propera verema que serà de 10.000 quilos per hectàrees enlloc dels 12.000 que fins ara estaven permesos. Una mesura històrica ja que mai s’havia reduit fins aquest punt. D’aquesta manera es vol evitar una crisi com la de l’any passat en la que el preu del raïm va arribar a mínims històrics i els viticultors van protagonitzar protestes i mobilitzacions mai vistes al sector.

Les noves normes aniran acompanyades d’un increment del nombre de verificadors per al control a peu de vinya, així com als cellers, amb el fi de donar la màxima garantia al consumidor.

El president de la DO Cava, Javier Pagés, afirma que “perseguim contribuir a mitigar la situació de gran desequilibri entre l’oferta i la demanda”. Afegeix, a més, que “la nostra obligació és intentar revertir la situació, ja que seria irresponsable continuar incrementant la producció, el que contribuiria, encara més, a tensar a la baixa els preus del raïm i dels vins base Cava”. Igualment, Javier Pagés es mostra convençut del fet que, “un cop més el sector sortirà reforçat de la crisi si som capaços de treballar amb rigor i control, i sobretot des de la unitat.

Aquesta mesura arriba justament un dia abans de la tercera reunió de Cimera del Cava la reunió de tot el sector que impulsa la consellera d’Agricultur Teresa Jorda, i en la que segons ha pogut saber Vadevi també s’anunciaran noves mesures per evitar que es reprodueixi la crisi de la verema passada. El desequilibri entre l’oferta i la demanda que la va provocar no s’ha resolt i a més el sector ha de fer front una parada de les vendes per la pandèmia del coronavirus que col·lapsa encara més l mercat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa